Go’morgen, Amager…

Fredag 10. september – Solen står op kl. 06:31 og går ned kl. 19:41
Dagen er aftaget med 4 timer og 22 minutter.

Fredag solrigt, men i løbet af eftermiddagen mere skyet.
Temperaturen bliver mellem 20 og 25 grader, og svag til jævn vind fra sydøst og øst som drejer til syd og sydvest.

Luftfugtighed:55%
Lufttryk: 1012 hPa
Uv index: 3.5
(kilde:DMI)

Idag er det Burchardts dag
Efter biskoppen af Würzburg i midten af 700-tallet. Der er ikke mange beretninger om hans virke, men han var kendt som en flittig prædikant. Han stoppede i sit embede i 753 og døde året efter.

Vi siger tillykke til
51 år = Jacob Weble – skuespiller
64 år = Joachim Solberg – tryllekunstner
76 år = José Feliciano – puertoricansk sanger og guitarist

Hvad er der sket på datoen 10. september:
2009:
Caroline Wozniacki spiller sig i semifinalen ved US Open – den bedste danske tennispræstation i over 40 år. Bedriften rykker hende op på en sjetteplads på verdensranglisten.
2006 – 15 år siden:
Den tjekkoslovakiske tennislegende Martina Navratilova vinder mix double rækken ved US Open. Navra­ti­lova, der fylder 50 i næste måned, har dermed vundet 354 titler i single, damedouble og mixeddouble, si­den hun kom frem i 1974.
2003:
Sveriges udenrigsminister Anna Lindh bliver overfaldet og stukket med utallige knivstik under indkøb i et stormagasin. Hun dør den efterfølgende dag af sine sår.
1998:
USA’s præsident Clinton møder medlemmer af sin regering for at bede om tilgivelse for sine eskapader med praktikanten Monica Lewinsky. Han lover at forbedre sig.
1990:
Rederiet A.P. Møller stiller to containerskibe gratis til rådighed for USA til transport af militærudstyr i Golf ­krigen mod Irak.
1988:
18 østtyskere, som dagen før har søgt tilflugt på den danske ambassade i Østberlin, bliver overgivet til det østtyske politi. Ambassadøren får efterfølgende en skarp påtale af udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.
1987:
Anker Jørgensen meddeler, at han snart går af som formand for Socialdemokratiet. Han anbefaler Svend Auken som sin efterfølger.
1981 – 40 år siden:
England og Frankrig bliver enige om et fælles tunnelprojekt under Den Engelske Kanal. Emnet har været diskuteret i mere end hundrede år.
1897:
En bilist bliver for første gang i historien dømt for spirituskørsel. Det sker i London, og synderen er taxa­chauffør.

Kilde: Dagsdato.dk

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?