Derfor stiller jeg op

Dennis Rasmussen er kandidat til udfyldningsvalget til menighedsrådet til Nathanaels Kirke. Her fortæller han, hvorfor han vil gå ind i arbejdet.

Dennis Rasmussen (Foto: Finn Edvard)

 

Af Dennis Rasmussen

Jeg flyttede med stor begejstring til Amagerbro i maj i år. Da jeg er født og opvokset i København, men har boet en årrække udenfor, var det en stor glæde at komme tilbage og så i dette skønne kvarter. Jeg stortrives i området mellem Amager Strandpark og Christianshavn med kultur, handel og natur.

Nærområdet omkring Nathanaels kirke har i sig selv mange muligheder med Amagercenteret, den smukke Nathanaels kirke, Kvartérshuset og Sundby bibliotek, Prismen og Kløvermarken som nogle af dem.

Aktiv kirke

Jeg begyndte at komme fast i kirken i juni og oplevede en meget aktiv kirke, der rækker ud til lokalsamfundet gennem aktiviteter for alle aldersgrupper. Nysgerrigheden førte mig til at kontakte menigrådsformanden, Anne Grethe Christensen og den samtale skabte yderligere appetit på at komme nærmere ind på kirkens arbejde – og betydning i et moderne samfund. Jeg blev motiveret for at bidrage til dette i en mere aktiv rolle.

Plads til alle

Derfor har jeg besluttet mig for at stille op til udfyldningsvalget til menighedsrådet d. 14. september. Livet og aktiviteterne i og omkring kirken, er et fællesskab, der tiltaler mig, fordi der er plads til alle og det kaster mange dejlige oplevelser af sig.

Grøn kirke

Jeg er særligt interesseret i temaer som ”Grøn kirke”, altså hvordan kirken både selv kan være grøn og også hjælpe en grønnere udvikling frem. Jeg er også interesseret i, hvordan et fællesskab, der har sit udgangspunkt i kirken, bedre kan appellere og skabe relation til aldersgruppen mellem 20 og 49 år. Dertil kommer, at jeg synes det er både sjovt og udfordrende at være en del af menigrådsarbejdet, hvor dagligdagen diskuteres, ideer udvikles og aktiviteter søsættes til glæde og gavn for menneskene lokalområdet. Jeg har tidligere haft erfaringer med diverse foreningsarbejder.

Håber på valg

Jeg håber at blive valgt ind i Nathanaels sogns menighedsråd for at bidrage til et stærkere fællesskab for alle i sognet. Jeg er ydmyg overfor opgaven med at forbinde det ”kirkelige med det daglige liv for mennesker” – men synes det er meget spændende at undersøge og finde veje til at rykke det nærmere hinanden.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?