Klassisk violin og svensk drama

I aften onsdag 15. september giver violinisten Aleksander Kølbel koncert og spiller værker af Bach i Nathanaels Kirke i Holmbladsgade. I morgen torsdag inviterer kirken til en hyggelig eftermiddag, hvor alle får mulighed for at synge med på sange fra højskolesangbogen. Tirsdag 21. september vises den svenske film ”Den enfoldige morder “

Alexander Kølbel – koncert i Nathanaels Kirke onsdag 15. september kl. 19

 

Af Lene Dam Jørgensen

 I aften onsdag 15. september holder violinisten Aleksander Kølbel koncert i Nathanaels Kirke i Holmbladsgade fra kl. 19. Han vil spille værker af Bach. Aleksander Kølbel har diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har også optrådt i udlandet. Han spiller i Det Kongelige Kapel og DR Symfoniorkestret.

 På opdagelse i Højskolesangbogen

På torsdag 16. september er der eftermiddagsmøde fra kl. 15. Der vil blive sunget fra den nye højskolesangbog, som udkom sidste år.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Ta’ med på opdagelse i den nye højskolesangbog.

Eftermiddagsmødet tager på opdagelse i indholdet af den nye højskolesangbog. Nogle af sangene har fået flere vers og nye er kommet til. Det bliver en eftermiddag med sang og musik og godt socialt samvær. Det koster 10 kroner at deltage – for kaffen.

Svensk drama af særklasse

Tirsdag 21. september er der KirkeBio fra kl. 19, hvor den svenske film ”Den enfoldige morder ” vises. Den enfoldige morder” er en klassiker i skandinavisk film. Den blev et internationalt gennembrud for instruktøren Hans Alfredson og for hovedrolleindehaveren Stellan Skarsgård. Den blev en kæmpesucces i Sverige og formåede også at begejstre publikum internationalt.

Filmen handler om Sven, der efter sin mors død bliver anbragt hos en stenrig fabrikant. Han skal bo i stalden sammen med dyrene og ellers passe og pleje gården uden en øre i betaling. Sven læser meget i Biblen, og hører og ser ofte engle.

Motorcykel m. sidevogn

Sven bliver mere og mere udnyttet og ydmyget af fabrikanten, og en dag kan han ikke længere lade som ingenting. Han løber hen til en lille familie, han har lært at kende, som han ved vil tage sig godt af ham, og de lader ham bo i deres hus og giver ham et arbejde med løn.

Pengene giver ham mulighed for at købe, hvad han altid har ønsket sig – en motorcykel med sidevogn. Snart dukker fabrikanten dog op og kræver sin arbejdskraft tilbage, men familien nægter, og han må køre igen. Fabrikanten skal dog nok sørge for at gøre livet surt for den lille familie.

Efter filmen vil der være mulighed for at blive og debattere filmen over et let traktement, som koster 25 kroner, og som betales ved indgangen. Alle over 15 år er velkomne.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?