Forfattere besøger Tårnby

I de næste tre uger inviterer Tårnby Hovedbibliotek alle til at opleve en række meget personlige forfatterarrangementer, der alle handler om at vokse op med svigt og familiehemmeligheder. To af dem har endda rødder her på Amager.

Henriette Karlsen – bog om opvækst på Amager. Besøger Tårnby Bibliotek.

 

Af Lene Dam Jørgensen

I de næste tre uger vil der være foredrag på Tårnby Hovedbibliotek med forfattere, der vil fortælle om at vokse op med svigt og familiehemmeligheder.

Onsdag 22. september fra kl. 19.30 er der interview med Henriette Karlsen. Bibliotekar Laura Michelsen interviewer Henriette Karlsen om hendes bog. “Ama’r halshug”, der giver et sjældent indblik i en verden, som de færreste kender til, og er en ung kvindes modige opgør med sin families sociale arv og med et velfærdssamfund, der svigter.

Ærlig fortælling

Henriette er i dag 28 år gammel og har skrevet bogen “Ama’r halshug”. Det er hendes rå og ærlige fortælling om at vokse op i et hjem og i et miljø, hvor børn ikke har en stemme, selv om de i årevis bliver svigtet af både forældre og myndigheder. Henriette Karlsen er opvokset på Amager, og har som voksen stiftet foreningen “De stærke børn”. I 2016 deltog hun i programserien “De brændte børn” på TV2.

Vrede og hemmeligheder

Tirsdag 28. september fra kl. 19.30 fortæller Birgithe Kosovic, som har skrevet ”Det du ikke vil vide” om brudte relationer, vrede og hemmeligheder i sin dansk/jugoslaviske familie.

Birgithe Kosovic voksede op i en almindelig familie med en dansk mor og en jugoslavisk far, men der er en hemmelighed, som hun en dag afslører. Birgithe Kosovics skriver ud fra den kulturelle baggrund hendes serbiske far bragte ind i hendes barndom og ungdom. ” Det du ikke vil vide” handler om hvordan Balkans voldsomme traditioner påvirker familiens historie.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Birgithe Kosovic – flere gange prisbelønnet forfatter besøger Tårnby.

Birgithe Kosović er journalist og forfatter. Hun fik sit store gennembrud med romanen ”Det dobbelte land” i 2010, der bygger på autentiske historier fra Kosovićs egen familie fra Jugoslavien.

Opvækst i Grundvold

Mandag 4. oktober fra kl. 19.30 er der foredrag med Rachel Röst, som har skrevet bogen Grundvold om sin opvækst i Urbanplanen. Hun er opvokset på Amager. Hun fortæller om socialt kontrol, fattigdom og snærende religiøse bånd i sin mormonske familie – og om at bryde ud og sætte sig selv fri.

Rachel Röst er cand. mag. i litteraturhistorie og stifter af foreningen Læs for Livet, der arbejder på at støtte og udvikle udsatte børn og unges læsning.

Hvert foredrag koster 30 kroner og der skal bestilles billet på Tårnby Hovedbiblioteks hjemmeside.

Seneste artikler

 

Fik du læst?