Go’morgen, Amager…

Torsdag 23. september – Solen står op kl. 06:56 og går ned kl. 19:07
Dagen er aftaget med 5 timer og 21 minutter.

Jævn til hård vind fra sydvest, som i løbet af dagen tiltager til hård vind til hård kuling fra vest og nordvest med kraftige vindstød, på udsatte steder op til stormende kuling med vindstød af stormstyrke.
Skyet og efterhånden regn, men i løbet af eftermiddagen klarer det op fra nordvest med spredte byger.
Temperaturen bliver mellem 13 og 17 grader.
I aften og i nat til at begynde med endnu meget blæsende, men efterhånden aftager vinden og det bliver overvejende tørt og tildels klart vejr.
Temperaturen kommer ned mellem 10 og 14 grader.

Luftfugtighed:78%
Lufttryk: 1004 hPa
Uv index: 2.3
(kilde:DMI)

Idag er det Linus dag
Efter manden som var apostelen Peters første efterfølger som pave i Rom. Der er ikke over­leveret noget om hans liv, men han menes at være martyrdræbt omkring år 80.

Vi siger tillykke til
37 år = Mark O. Madsen – bryder, MMA-kæmper
45 år = Szhirley – sangerinde
46 år = Lærke Winther – skuespillerinde
68 år = Åge Hareide – norsk fodboldspiller m. 50 landskampe 1976-86, dansk landstræner 2016-
72 år = Bruce Springsteen – amerikansk sanger
78 år = Julio Iglesias – spansk sanger

Hvad er der sket på datoen 23. september:
2006 – 15 år siden:
Den danskfødte kejserinde Dagmar af Ruslands genbegravelse i Rusland bliver indledt med en minde­guds­tjeneste i Roskilde Domkirke, hvor hun blev gravlagt i 1928. Kisten bliver derefter ført til Sankt Petersborg, hvor hun i næste uge skal genbegraves ved en storstilet ceremoni.
2005:
En 18-årig pige bliver dræbt af sin bror med to skud på Banegårdspladsen i Slagelse, fordi hun ikke vil gifte sig med den mand, hendes familie har udpeget. Foruden drabsmanden bliver otte familiemedlemmer idømt strenge fængselsstraffe i sagen.
2003:
En omfattende strømafbrydelse ved middagstid lammer hele Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Bornholm. På grund af et nedbrud i Sydsverige er Østdanmark blevet tappet for al strøm. Først ved nitiden om aftenen er strømmen tilbage hos de 4 millioner berørte forbrugere.
1987:
Mogens Glistrup, Fremskridtspartiets stifter, bliver efter afsonet fængselsstraf erklæret vær­dig til atter at sidde som medlem af Folketinget. Inden afsoningen er han to gange blevet kendt uværdig til sit embede.
1982:
Krimiforfatteren Poul-Henrik Trampe forsvinder sporløst på vej mod Norge med Oslobåden. Hans lig driver nogle dage senere i land ved Kristiansand i Norge.
1846 – 175 år siden:
Den tyske astronom Johann Gottfried Galle opdager planeten Neptun, som ligger 30 gange længere væk fra solen end Jorden.

Kilde: Dagsdato.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?