Det kører for “Cykling uden alder”

Kræmmergården og Lions Club Dragør har netop sponsoreret to batterier til tre cykler til Cykling uden alder. Forleden var alle cykler ude at køre.

Cykling er uden alder. – her glade cyklister og passagerere foran “Kræmmergården”. (Foto: Lise Hellborn)

 

 Af Lene Dam Jørgensen

Hos “Cykling uden alder” i Dragør er begejstringen stor, da der nu er nye batterier til alle tre cykler. Kræmmergården og Lions Club Dragør, har doneret to batterier til alle tre cykler. Cykling uden alder er meget taknemmelige, og forleden kunne ældre i Dragør så komme ud at køre i rickshaw, kørt af de såkaldte cykelpiloter, der kører ældre rundt i Dragør og giver dem udendørs oplevelser.

Nye relationer

Cykling uden alder handler om at skabe nye, givende og meningsfulde relationer mellem generationer, blandt ældre, mellem cykelpiloter, passagerer, plejepersonale og familiemedlemmer.

Cykling uden alder i Dragør har som mål er at skabe glæde alle steder, hvor de kommer forbi for Passagerer, Piloter og Personale. Det er de tre P’er i Cykling uden alder.

En landsdækkende forening

Cykling uden alder er en landsdækkende forening med over 5.000 frivillige piloter i over 46 kommuner landet over. I dag er der således over 50.000 ældre, der bor på plejecentre med rickshaw, og som har mulighed for at være en del af et glædespredende fællesskab og få vind i håret.

Større livskvalitet

I 2019 fik mere end 30.000 passagerer på landsplan cykelture, hvor de igen kunne nyde byen, vandet, skoven eller bare den stille villavej. På landsplan står knap 3.000 personaler fra plejecentre klar til at hjælpe, så cyklen kan give mennesker med demens, mennesker i kørestol og andre, der ikke selv kan cykle, en større livskvalitet.

Drømmen er, at endnu flere kommuner og plejehjem vil gøre cyklen til en del af huset og dagligdagen. Sammen bidrager vi til større livskvalitet hos både de ældre passagerer og piloterne, når berigende samtaler og fælles oplevelser opstår.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?