En opvækst i Mellemøsten…

Onsdag 6. oktober er der spændende eftermiddagsmøde i Korsvejskirken på Sirgræsvej, hvor Badia Ballan, der er en kristen arabisk kvinde med israelske rødder, fortæller sin historie og om sin opvækst i det britiske mandatområde Palæstina og i Israel.

Badian Ballan i to udgaver – med journalisten  Ivan Rod.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Onsdag 6. oktober fra kl. 14 er der et spændende møde i Korsvejskirken på Sirgræsvej 81 i Kastrup. Det er med Badia Ballan, som er en kristen arabisk kvinde af israelsk herkomst. Hun vil blive interviewet af journalisten Ivan Rod om sin opvækst i det britiske mandatområde Palæstina og om staten Israels oprettelse. Om sit møde med København, som hun senere flyttede til, de danske værdier og om, hvordan det er at skifte kultur. Ivan Rod skrev i 2018 en bog om Badia Ballan.

Født i Galilæa

Badia Ballan er født i 1944 i landsbyen Eilabun i Galilæa. Landsbyen blev i 1948 først rømmet og udplyndret. Derefter blev den rehabiliteret og indlemmet i Israel, hvorfor hun som barn i en kristen, arabisk familie voksede op i den nye jødiske stat.

Som ung rejste Badia Ballan alene til Danmark. Hun har været ansat i det danske sundhedsvæsen, men er i dag pensionist og aktiv frivillig. Hun har også været ansat som tolk for danske udlændingemyndigheder, men sagde op i protest mod de mange “fup-flygtninge”, som hun mente løj overfor de danske myndigheder.

Der er lagt op til en spændende eftermiddag.

Seneste artikler

 

Fik du læst?