Kampen om Nordpolen

Torsdag 7. oktober fra kl. 10 til 12 er der højskoleformiddag med Gregers Gjersøe i sognegården i Dragør Kirke. Han vil fortælle historien om “Kampen om Nordpolen”. 

Spændende historie torsdag 7. oktober i Dragør kirke om “Kampen om Nordpolen”.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Torsdag 7. oktober er der fra kl. 10 til 12 højskoleformiddag med Gregers Gjersøe i Dragør Kirke på Kirkevej 170. Han vil fortælle om kampen om Nordpolen.

Gregers Gjersøe er dansk polarfarer, pilot, forfatter og foredragsholder, som er mest kendt for at gå som den ene af de to første danskere på ski til Sydpolen. Han lever og ånder for is, kulde og polareventyr. Efter at han har været ansat som pilot i SAS i 30 år, blev han bestyrelsesformand og instruktør i Polarskolen og arbejder som ekspeditionsguide i Arktis og Antarktis.

Krydsede Grønland

I 1999 krydsede Gregers Gjersøe Grønland fra vest til øst sammen med sine to venner Kalle Kronholm og Kristian Joos på 45 dage  – inspireret af Fridtjof Nansens bog, Skiing Across Greenland, hvor de simulerede Nansens tur ved at krydse landet fra Søndre Strømfjord i vest til Isotorq i øst.

I 2000 til 2001 gennemførte Gregers Gjersøe og Kristian Joos en rejse tværs over Antarktis uden hjælp udefra. Turen varede 56 dage.

 

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?