Hvor skal vi hen, du?

For en del år siden var der en trold ved navn Hugo på spil i Danmark: I et populært tv-program spurgte han: “Hvor skal vi hen, du?”

Sætningen blev nærmest en landeplage, og det var ikke så få mødre eller fædre, der blev godt lange i ansigterne, når deres poder kravlede ind i bilerne med spørgsmålet:

“Hvor skal vi hen, du?”

Nu stiller jeg samme spørgsmål, eftersom Corona-sygdommen sådan nogenlunde er ved at være under kontrol – både herhjemme og i flere andre lande.

Sådan nogenlunde. For man ved aldrig med det skidt, om det skulle dukke op igen.

Men som forhenværende rejsejournalist må jeg sige, at det begynder at påtrængende med en tur udenfor landets grænser, siden jeg blev sendt hjem fra min yndlingsby, Portugal i marts 2o20. Sådan med fynd og klem, kan man godt sige, jeg nåede at være i den portugisiske hovedstad i 16 timer, inden det gik hjemad igen, hidkaldt af danske myndigheder.

Hjem.

Det er således godt 19 måneder siden, jeg har været udenlands, hvis vi trækker Sverige fra. For Sverige, det er jo ikke rigtigt udlandet, synes jeg. Selv om der er mange spændende byer i Sverige, i vores nærhed: Lund og Kristiansstad f.eks.

Men nu er der tegn til, at vi atter kan søge mod andre lande, og det har jeg tænkt mig at benytte mig af. Ganske vist har jeg også – som mangen andre danskere – fået øjnene op får kønne egne i Danmark: Det har ikke mindst Bornholm mærket til, det er strømmet til med turister fra alle egne af Dronningeriget, mens Danmark har haft nærmest lukkede grænser. Fuldt fortjent og ikke nogen nyhed. Bornholm har altid været et af landets populæreste feriemål, og i de sidste to sæsoner er der kommet folk fra Gedser til Skagen – fuldt forståeligt – mange af de “nye”, vil sikkert vende tilbage.

Men det skal jo ikke forhindre os i at besøge andre lande: I meget nær fremtid vil De i nærværende medie blive præsenteret for en læserrejse til Portugal, som vi arrangerer i samarbejde med Nilles Rejser  – det nordjyske rejsebureau, der i 2019 blev kåret som Danmarks bedste.

Vi skal til Portugal, skal vi, til Lissabon, for de, der har tid og lyst. Mere om det meget snart.

Og hvem ved, det kan være jeg tager lidt i forvejen for at tage temperaturen på maden, vinen – og selve Lissabon, der er – nej, det skal man selv opleve.

Og måske der bliver tid til en smuttur til en anden favorit, Berlin?

Eftermiddag i Prenzlau Berg, søndag formiddag i Tiergarten, fredag aften i en Biergarten og lørdag formiddag på loppemarked eller på museumbesøg.

Mulighederne er talrige, afstanden er kort – verdensbyen er inde for rækkevidde.

Nå, nu fik jeg skruet mig godt op her, foreløbig bliver det til en kop kaffe hos en god ven i Allinge – og hvem ved, måske en søndag på Amager?

Men så…..afgang!

God weekend.

 

Seneste Artikler

 

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?