Ny delezone på genbrugsstationen i Vermlandsgade

I denne weekend blev der åbnet en 500 kvm. delezone på genbrugsstationen i Vermlandsgade på Amager, hvor københavnere kan aflevere og tage gode genbrugsting gratis.

Indgangen til Vermlandsgades Genbrugsstation ligger faktisk i Hejredalsgade.

 

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen glæder sig over, at det nu bliver nemmere for københavnerne at genbruge.

Er du på udkig efter et sæt havestole, ekstra tallerkner til weekendens fest eller måske en ny lampe over spisebordet? Så bør du køre forbi genbrugsstationen, før du fisker betalingskortet op af lommen.

Fra og med denne weekend er det nemlig muligt at aflevere og hente alt fra møbler, byggematerialer, bøger og legetøj på genbrugsstationen i Vermlandsgade (Hejredalsgade) – helt gratis. Her er åbnet en ny delezone på 500 kvm. med formålet at få endnu flere københavnere til at genbruge ting og materialer i stedet for at lægge det til storskrald eller i affaldssorteringen.

Ny oplevelse

Konceptet skal være med til at nytænke oplevelsen med at besøge genbrugsstationen, hvor de besøgende navigerer efter to farver: Lysegrøn for genbrug og mørkegrøn for genanvendelse. Genbrugsvejlederne får også en mere synlig og imødekommende rolle, hvor de skal guide besøgende, mens der arbejdes med fokus på yngre målgrupper.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen glæder sig over projektet.

“I mange år har fokus været på at flytte affald fra forbrænding til genanvendelse, hvilket er lykkedes rigtigt godt. Nu er næste skridt at have mere fokus på det direkte genbrug. Heldigvis vil rigtig mange københavnere gerne give deres ting videre til andre. Jeg tror på, at den nye delezone i Vermlandsgade kan være med til at nytænke måden, vi bruger genbrugsstationer, og samtidig gøre det nemmere og mere attraktivt for folk at genbruge”, siger Ninna Hedeager Olsen.

Mere genbrug

Den nye delezone skal desuden bidrage til Københavns Kommunes målsætning om at tredoble mængden af genbrug, som er beskrevet ressource- og affaldsplanen ”Cirkulær København”.

Projektet er udviklet i tæt samarbejde med Amager Ressourcecenter (ARC), der driver Københavns Kommunes fem genbrugsstationer.

“Den enes affald er den andens skat. Når en vare en gang er produceret, giver det absolut bedst miljø- og klimamæssig mening at bruge den igen og igen til det oprindelige formål. Dette er et lille men meget vigtigt skridt i den rigtige retning. Det er derfor også en stor glæde at udvikle det, vi håber på, kan blive et koncept for fremtidens genbrugsplads i samarbejde med Københavns Kommune”, siger Jacob Simonsen, direktør i ARC.

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?

Meget mere end en trappe

Endelig blev den indviet: Dragør Skole har fået arkitekttegnet læringstrappe   Af Camilla Lærkesen Den har allerede været flittigt brugt, men fredag morgen inden efterårsferien

Læs mere »