Ta’ med Amagernyt til Lissabon

LÆSERTILBUD: Amagernyt.dk arrangerer en spændende læserrejse til Lissabon i samarbejde med Nilles Rejser med afgang fra København torsdag 28. april 2022. 

Amagernyt.dk’s læserrejse går til Lissabon – en af Europas mest charmerende hovedstæder

 

I samarbejde med Nilles Rejser (kåret som Danmarks bedste rejsebureau i 2019) arrangerer Amagernyt.dk nu en læserrejse til Europas mest charmerende hjørne, Portugals hovedstad, Lissabon, i dagene fra torsdag 28. april til torsdag 5. maj 2022.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Lissabon er mange ting, også bydele med den nok så berømte “falmede skønhed”

 

Denne prægtige by ved floden Tejo og Atlanterhavet bærer i den grad præg af fordums storhed fra dengang Portugal var verdens mægtigste nation og opdager af den store verden i form af søhelte som Vasco da Gama, Ferdinand Magellan og Henrik Søfareren, der ikke selv stak til søs, men lod de andre stå…

Og hvorfor er der så mange, der er forelskede i denne dejlige by?

(Artiklen fortsættes under billedet)

Vi besøger også den spændende fisker- og surferby, Nazaré. (Foto: Finn Edvard)

 

Er det brisen fra havet, der fornemmes langt ind i denne historiske by? Er det den falmede skønhed overalt i de betagende  bydele?

Er det de små Fado-restauranter med de sørgmodige sange og den dejlige mad? Er det den gode portvin – eller den stærke, brændende kaffe med den lille, velsmagende æggecreme-tærte, Pastel de Nata?

(Artiklen fortsættes under billedet)

Portugals prægtige hovedstad

 

Eller den rolige, vi-når-det-nok atmosfære? Den mægtige plads Praca do Comercio? De små gyder i Alfama?

Det prægtige Belém-kloster? De mange museer? (Lissabon må have den uofficielle verdensrekord i antal af museer…)

(Artiklen fortsættes under billedet)

Lissabon er måske Europas mest charmerende hovedstad – bl.a. med de små fado-restauranter med mad, vin og sang på menuen

 

Der er nok at vælge i mellem. De, der allerede har været i Lissabon, vender gerne tilbage. Og de, der endnu ikke har været der, har noget til gode.

Nu arrangerer Amagernyt.dk i samarbejde med Nilles Rejser en specialrejse for læserne til denne prægtige by. Nilles Rejser er kendt af mange københavnere: De karakteristiske busser fra Nilles Rejser er på de danske landeveje næsten året rundt.

Men Nilles Rejser er andet og meget mere end busrejser i Danmark. Rejsebureauet fra Vendsyssel arrangerer rejser over hele Europa, men det kan man selv læse mere om på Nilles hjemmeside.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Hotel Londres, Estoril.

 

Vi bor i den hyggelige forstad til Lissabon, Estoril. I denne eksklusive bydel blev James Bond i sin tid opfundet på “Casino Estoril”. Byen er nabo til den lige så eksklusive ferieby Cascais, berømmet som feriested for konger og kejsere. Man kan gå langs Atlanterhavet fra Estoril til Cascais med de mange hyggelige restauranter og cafeer.

Vi bor på Hotel Londres – et hyggeligt hotel i et roligt kvarter. Her spiser vi dejlig mad (4 middage inklusive) og drikker portugisiske vine (inkluderet)  til. Der er swimmingpool og lounge til hygge om aftenen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Lissabons fortid som verdens mægtigste søfartsnation bekræftes af den travle flod, Tejo.

 

Vi skal sammen på en række udflugter:

 • LISSABON I BUS (Heldagstur)

  I dag skal vi opleve Lissabon både i bus og til fods. Vi begynder i bydelen Belém med præsidentpaladset og det berømte Belém-kloster samt Belém-tårnet, som vi ser undervejs, inden vi gør holdt ved det imponerende Monumentos de los Descubrimientos. Det var herfra de berømte portugisiske opdagelsesrejsende, bl.a. Vasco da Gama, sejlede ud for at opdage den store verden.

  Vi fortsætter til endnu et stop ved Eduardo VII-parken, hvor vi får et flot kig ned over Lissabon. Vi holder frokostpause på egen hånd og går en hyggelig tur om eftermiddagen i det maleriske kvarter Alfama, hvor bl.a. den så højt elskede fado-musik blev skabt.

  (Artiklen fortsættes under billedet)

  Travle sporvogne klimter dagen lang i den portugisiske hovedstad
 • SINTRA HALVDAGSTUR

  I dag skal vi på en hyggelig halvdagstur til H. C. Andersens yndlingsby, Sintra. Kun en halv times kørsel fra Lissabon finder vi denne forunderlige by, som H.C. Andersen – og mange andre poeter – beskrev som det rene paradis. Sintra er på UNESCO’s Verdensarvsliste og blev også foretrukket af Portugals konger og dronninger i generationer. Her er et andet landskab og klima end mange andre steder i Portugal og utroligt smukt med sine slotte, borge og romantiske arkitektur.

  Midt i den gamle bydel finder vi det velbevarede Palacio National, som vi kan besøge på egen hånd. Sammen med rejselederen spadserer vi en kort tur op til det helt eventyrlige ”Harry Potter-slot” Quinta da Regaleira, opført af en italiensk operascenograf for en velhavende kaffegrosserer. Et fortryllende mini-slot med tårne og alverdens dekorationer og en vidunderlig park med mange hemmeligheder. (Entré på egen hånd)

  Vi får et syn til den utroligt smukt og højt beliggende Castelo dos Mouros, opført af maurerne, senere en kristen borg og nu et nationalt monument. Ikke langt herfra finder vi Torneroseslottet Palacio de Pena, et af Portugals syv vidundere med dets smukke tårne og spir. De to sidste attraktioner er meget højt beliggende og skal besøges med en af byens hop-on and off-busser eller små ”tuk-tuk-transportere” på egen hånd, da vores bus ikke kan køre derop.

  (Artiklen fortsættes under billedet)

  Finn Edvard – rejseleder på læserrejsen til Lissabon.
 • ÓBIDOS – NAZARÉ – BATALHA (Heldagstur)

  Vi skal på endnu en oplevelsesrig heldagstur, og første stop er den populære middelalderby Óbidos – et af Portugals syv vidundere. Denne højt beliggende perle af en by er omgivet af gamle fæstningsmure og byder indenfor til et væld af kunsthåndværk, caféer, kirker og historie. Her er der mulighed for at smage på den velsmagende kirsebærlikør Ginja, serveret i små chokoladekopper.

  Vi kører videre til en af Portugals mest berømte fiskerbyer Nazaré, i dag en populær bade- og ferieby og centrum for verdens bedste surfere. Vi besøger kirken Nossa Senhora da Nazaré med den berømte Sorte Madonna. Her holder vi frokostpause på egen hånd. Herefter kører vi til et andet af Portugals syv vidundere, det imponerende kloster i Batalha. Vi ser bl.a. den berømte grav med kong Duarte og hans dronning Filipa, der ligger hånd i hånd i det ufærdige kapel og med syn til den åbne himmel. Tilvalg 250,- kr.

  (Artiklen fortsættes under billedet)

  Ta med Nilles Rejser og Bornholmnyt.dk til Lissabon.

   

 • Lille sejltur på Tejo og Cacilhas på egen hånd.

  Vi tager med tog ind til Lissabons smukke historiske centrum, som er utrolig intakt og ligner det bybillede, som man så for mange år siden. Vi tager færgen den korte tur over Téjo-floden for at besøge fiskerbyen Cacilhas, hvor der er mulighed for at spise frokost på en af byens fristende fiskerestauranter.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Bornholmnyt.dk’s læserrejse går til Europas fortryllende hovedstad, Lissabon.

PROGRAM:

Torsdag 28. april: Afrejse til Lissabon. Bustransport til Hotel Londres. Kort spadseretur i lokalområdet. Middag på hotel.
Fredag 29. april:   Heldagstur til Lissabon. Middag på hotel.
Lørdag 30. april:  Halvdagsudflugt til Sintra. Middag på hotel.
Søndag 1. maj:      Dagen til egen disposition.  Middag på egen hånd.

Mandag 2. maj:    Busudflugt til Obidos og Nazaré. (TILVALG: kr. 250,-) Middag på hotel.
Tirsdag 3. maj:     Halvdagsudflugt til Lissabon/Cachihas. TILVALG: Fado-aften i Cascais. (Pris oplyses senere.) Ellers middag på egen hånd.
Onsdag 4. maj:     Dagen til egen disposition. Afskedsmiddag på hotel
Torsdag 5. maj:    Bustransport til lufthavn. Hjemrejse til København.

 

 

Læserrejse til Lissabon 28. april – 5. maj 2022. (Flyafgang fra Københavns Lufthavn kl. 12.50 med det portugisiske luftfartsselskab TAP. Hjemkomst København kl. 16.50.)

SÆRPRIS KUN Kr.  7.295 kr.pr. pers. (Adm.gebyr kr. 45,-) (Tillæg for enkeltværelse kr. 1900,-)

Inklusiv i prisen er flg.:

Fly København-Lissabon t/r
Transfer lufthavn-hotel t/r
7 nætter på hotel Londres
7 x morgenmad
4 x aftensmad inkl. vine fra Portugals forskellige regioner
1 x festlig afskedsmiddag inkl. vin
3 x udflugter
Rejseleder: Journalist Finn Edvard.

OBS! Rejsen er for alle aldre, men man skal være selvhjulpen og ikke gangbesværet for at få fuldt udbytte af turen..

TILMELDING KLIK HER!

eller kontakt: Nilles Rejser, tlf. 70216022. www.nillesrejser.dk (Giver alle informationer om rejsen, betaling m.m.)

 

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?