Udenrigsministeren besøgte Tårnby

Forleden besøgte udenrigsminister Jeppe Kofod Københavns Lufthavn og Simply Chocolate i Tårnby. Borgmester Allan S. Andersen ledsagede ham rundt på de to virksomheder.

Udenrigsministeren blev bl. a. vil rundt i Københavns lufthavn

Forleden besøgte udenrigsminister Jeppe Kofod Københavns Lufthavn og Simply Chocolate i Tårnby. I lufthavnen blev han modtaget Tårnbys borgmester Allan S. Andersen og Københavns Lufthavns direktør Thomas Woldbye.

Derefter blev Jeppe Kofod og Allan S. Andersen vist rundt i lufthavnen af Thomas Woldbye.

Under et besøg i Apron-tårnet, som er lufthavnens overvågningscenter af luftrummet, kunne Jeppe Kofod og Allan S. Andersen se flyene lande og lette. De fik også fortalt lidt om lufthavnens udviklingsplaner.

Største arbejdsplads

”Lufthavnen er Tårnby Kommunes største arbejdsplads, og vi har en stor interesse i at det går lufthavnen godt. Derfor var det også positivt, at udenrigsminister Jeppe Kofod fik set og hørt lidt mere om de aktuelle udfordringer lufthavnen står over for. Efter Covid-19-nedlukningen satte en stopper for rigtig meget luftfart, er der begyndt at komme gang i lufttrafikken igen, selvom det stadig ligger væsentlig under det niveau, der var før Covid-19 ramte os. Men lufthavnen har mange gode tiltag, og de er porten til Danmark, som er med til at skaffe turister og forretningsrejsende til vores land, og derfor var det også vigtigt, at Jeppe Kofod fik indblik i de udfordringer. Jeg oplevede, at ministeren var meget lydhør overfor lufthavnens udfordringer, og det er altid rart med en engageret minister, ” siger Allan S. Andersen.

Udover udsigtsturen til Apron-tårnet fik Jeppe Kofod og Allan S. Andersen også set lufthavnens store bagagefabrik, som sørger for, at kufferter kommer af og på flyene hele døgnet.

På chokoladebesøg

Efter det interessante besøg i Københavns Lufthavn besøgte Jeppe Kofod og Allan S. Andersen chokoladefabrikken Simply Chocolate på Amager Landevej.

Direktør Niels Østenkær tog imod og gav i bogstaveligste forstand en smagsprøve på, hvordan en chokoladefabrik drives. Han fortalte om, hvordan Covid-19 havde påvirket virksomheden og om, hvordan det er at lave chokolade i en global verden, som også har været hårdt ramt af nedlukninger.

I Elfenbenkysten

”Simply Chocolate er en virksomhed, som ikke bare producerer chokolade, men også tager ansvar for den verden, som de er en del af. De har blandt andet et projekt i Elfenbenskysten, hvor de støtter lokale kvinders drivhusprojekter, som sikrer, at kvinderne kan dyrke tomater, som de kan tjene penge på. Det var Jeppe Kofod meget interesseret i at høre om. Samtidig fik ministeren indsigt i, hvordan Folketingets hjælpepakker har været med til at understøtte virksomheden i de svære tider under nedlukningen. Det er godt, at kunne være med til at vise lokale virksomheder frem for en af regeringens topministre. Det er med til at sætte Tårnby på landkortet, ” siger Allan S. Andersen.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?