Skoleelever holder demokratidag

Alle 9. klasser i Dragør deltager på fredag 29. oktober i Dragørs store demokratidag med efterfølgende UngeValg. Det er Dragør Ungdomsskole, som arrangerer dagen.

Demokratidagen finder sted på Store Maglebys Skole.

 

De ældste elever møder sammen med deres samfundsfagslærere ind fra morgenstunden på fredag hvor formand for Dragør Ungdomsskole Peter Læssøe byder velkommen til demokratidagen på fredag. Den finder sted i Store Magleby Skoles gymnastiksal.

I løbet af formiddagen arbejder eleverne med at udvikle deres demokratiforståelse og forbereder spørgsmål til den efterfølgende paneldebat med lokale kommunalpolitikere. De opstillede partier og lister til kommunalvalget tirsdag 16. november er nemlig inviteret til at stille med en kandidat hver, som vil debattere politik med de unge mennesker.

Efterfølgende prøver eleverne valghandlingen af ved selv at stemme. Resultatet af UngeValget afsløres til slut på demokratidagen ca. kl. 14.15.

 

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »