Go’morgen, Amager…

Fredag 29. oktober – Solen står op kl. 08:08 og går ned kl. 17:37
Dagen er aftaget med 8 timer og 03 minutter

Fredag tørt med en del sol.
Temperaturen bliver mellem 12 og 15 grader.
Let til frisk vind fra syd og sydøst.

Luftfugtighed:81%
Lufttryk: 1011 hPa
Uv index: 1
(kilde:DMI)

Idag er det Narcissus dag
Efter biskoppen af Jerusalem, som gik ind for, at påskedag altid skulle fejres på en søndag i stedet for efter de jødiske påskeregler, hvor den falder på en fast dato. Han døde år 222, efter legenden 116 år gammel.

Vi siger tillykke til
34 år = Tove Lo – svensk sangerinde og sangskriver
49 år = Anita Christensen – bokser med 28 professionelle kampe 2000-2012
50 år = Winona Ryder – amerikansk skuespillerinde
66 år = Jesper Theilgaard – meteorolog
74 år = Richard Dreyfuss – amerikansk skuespiller
78 år = Helle Hertz – skuespillerinde

Hvad er der sket på datoen 25. oktober:
2008:
Sterling Airlines, Danmarks næststørste flyselskab, går konkurs, efter at de islandske ejere er løbet tør for penge. Alle fly er sat på jorden og tusindvis af kunder er strandet i udlandet. Selskabet har 1.100 ansatte.
2006 – 15 år siden:
Det 16-årige danske tennishåb Caroline Wozniacki vinder ITF-turneringen i Istanbul. Det er hendes tredje turnering som seniorspiller. Sejren giver adgang til Australien Open i januar.
2004:
EU-landenes 25 regeringschefer underskriver EU’s nye forfatning ved en ceremoni i Rom. Forfatningen skal dog først godkendes ved folkeafstemning i mindst ni af landene.
1998:
John Glenn, som i 1962 var den første amerikanske astronaut i rummet, bliver som 77-årig opsendt med rumfærgen Discovery. Han bliver dermed verdens ældste aktive astronaut.
1991 – 30 år siden:
Ritt Bjerregaard bliver fyret som Socialdemokratiets gruppeformand efter en boligskandale med kludder i folkeregisteradressen.
1977:
DBU, Dansk Boldspil Union, vedtager at indføre professionel fodbold i Danmark.
1967:
Rock musicalen Hair har premiere på et lille teater i New York.
—–
En gruppe studenter indtager Fugleøen i Sortedamssøen midt i København og udråber den til republik. Ok­ku­pationen slutter samme eftermiddag.
1960:
Den 18-årige Cassius Clay (senere Muhammad Ali) bokser sin første professionelle kamp og udbryder efter sejren: “I am the greatest!” – det får han sagt mange gange siden.
1929:
På denne såkaldte Sorte Tirsdag på New Yorks Børs styrtdykker kurserne, og markedet bryder totalt sam­men. Tusinder af investorer går fallit, og det bliver indledningen til den store depression i trediverne.
1923:
Tyrkiet bliver udråbt til republik. Kemal Atatürk er landets første præsident.
1814:
Krigsskibet USS Fulton bliver søsat i New York. Det er verdens første krigsskib med dampkraft og er kon­stru­eret af den amerikanske ingeniør Robert Fulton, som syv år tidligere stod bag det første dampskib.

Kilde: dagsdato

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »