Fortæller om 500-året for den hollandske indvandring

Onsdag 3. november holder historiker og museumsleder på Amagermuseet Søren Mentz foredrag på Tårnby Bibliotek om 500-året for den hollandske indvandring til Amager og oprettelsen af ”Hollænderbyen” i Store Magleby.

Søren Mentz – historiker og museumsleder. (Privatfoto.)

 

Onsdag 3. november kl. 19.30 fortæller historiker og museumsleder på Amagermuseet Søren Mentz på Tårnby Bibliotek på Kamillevej 10 om hollænderbønderne og Amagers vej fra rodfæstet lokalidentitet til moderne forstad.

Det er 500-året for den hollandske indvandring til Amager og oprettelsen af ”Hollænderbyen” i Store Magleby. De hollandske grøntsagsdyrkere skabte et rodfæstet og slægtsbaseret samfund, hvor der var stærke traditioner og en stor selvforståelse. Der er stadig i dag spor af den gamle lokalidentitet. Det ses alene i navnene Dirch, Jan, Leise og Neel.

Fra før til nu

Søren Mentz fortæller om Amagers kulturhistorie fra den hollandske indvandring til nutidens højhuse. Jubilæet blev også fejret i 1921, 1971, og 1996. Han stiller i sit foredrag spørgsmålstegn ved, hvad det egentlig er der fejres.

Om Søren Mentz

Søren Mentz er ph.d. i historie og museumsleder på Amagermuseet. Han er blandt andet forfatter til bogen ”Portræt af et lokalsamfund. Fra amagerdragt til røvgevir” fra 2020 og han har redigeret museets jubilæumsbog ”Amager 500 års hollænderhistorie”.

Det koster 30 kroner at deltage og interesserede skal tilmelde sig på Tårnby Bibliotekers hjemmeside

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »