Den tyske besættelse ifølge “Matador”

Torsdag 4. november fortæller museumsinspektør, forfatter og foredragsholder Christian Aagaard på i biblioteket i Hollænderhallen om den danske besættelsestid, som den bliver skildret i Matador.

DR har i tv-serien “Matador” også skildret forholdene i Danmark under den tyske besættelse. (Foto: DR)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Torsdag 4. november kl. 19 fortæller museumsinspektør på Amagermuseet, forfatter og foredragsholder Christian Aagaard på Biblioteket i Hollænderhallen på Halvejen 3 om den tyske besættelse, som den bliver skildret i tv-serien “Matador”.

“Matador” skildrer livet i den fiktive danske provinsby Korsbæk gennem 1930’erne og 1940’erne og dermed også den tyske besættelse. Seriens store popularitet har givet mange en forestilling om, hvordan livet var under besættelsen.

Christian Aagaard stiller skarpt på, om den folkekære serie nu også viser, hvordan virkeligheden var. Han fortæller, om både der, hvor serien tager fejl, og også om der, hvor den rammer plet.

Fakta om besættelsestiden

Gennem historiske beretninger, autentiske billeder og selvfølgelig mange klip fra Matador, fortæller historiker og museumsinspektør Christian Aagaard om den danske besættelsestid, som den bliver skildret i Matador.

Foredraget vil handle om interneringen af de danske kommunister, danskere i tysk krigstjeneste og de danske jøders flugt i 1943. Det vil naturligvis også handle om de personer i Matador, der var med i modstandskampen, nemlig frk. Friis, bankdirektør Skjern og doktor Hansen.

Det koster 50 kroner at høre foredraget.

Seneste artikler

 

Fik du læst?