Spændende forskning om amagerhollænderne…

Mandag 8. november holder forsker Joost Robbe foredrag på Store Magleby Skole om amagerhollændernes oprindelse

Spændende foredrag på Stor Magleby Skole om Amagerhollændernes oprindelse.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Mandag 8. november holder forsker Joost Robbe foredrag om amagerhollændernes oprindelse kl. 19 på Store Magleby Skole på Kirkevej 8.

For 500 år siden kom de hollandske familier til Store Magleby. Spørgsmålet er, hvor amagerhollænderne egentlig kom fra i Holland? Det har Joost Robbe formentlig fundet svaret på. Han vil han fortælle om det i sit foredrag og også om sit forskningsarbejde.

Amagerhollændernes oprindelse

Joost Robbe har formentlig fundet svaret på, hvor amagerhollænderne kom fra gennem gamle båndoptagelser. Arkivalier i Historisk Arkiv i Dragør har også været nogle af de mange kilder, som Joost Robbe har brugt i arbejdet. Han kan fortælle, at amagerhollænderne formentlig kom fra byen Hoorn, der ligger lidt nord fra Amsterdam.

Kong Christian 2.

Aftenen er arrangeret af Amagermuseets Venner, Dragør Museumsforening, Danmarks Lodsmuseumsforening, Historisk Arkiv Dragør, et latinsk skrift fra Holland, der fortæller historien om en aftale mellem Kong Christian 2. og borgmesteren i Hoorn.

Joost Robbe er postdoc. i lingvistik på Aarhus Universitet. Han har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at forske i hollændernes sprog på Amager.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »