Nomineret til pris for spændende kontorfællesskab i Dragør

Tegnestuen Schmidt Hammer Lassen Architects er blevet nomineret til Danmarks ældste arkitekturpris ”Danish Wood Award” for kontorfællesskabet Framehouse i Dragør.

Farmhouse er et anderledes kontorfællesskab

 

Framehouse er navnet på et kontorfællesskab, der er beliggende tæt på lufthavnen i Dragør. Nøgleordene er bæredygtighed, fællesskab og fleksibilitet. Et helt unikt kontorhus, som man ikke finder andre steder.

“Danish Wood Award” uddeles hvert andet år til en tegnestue for et projekt, der er blevet til med høj vægt på ”kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ”

Bæredygtighed

Framehouse er tegnet af arkitekt John Lassen fra Schmidt Hammer Lassen Architects med bæredygtighed, fleksibilitet og fællesskab for øje.

Framehouse er bygget op i en rammekonstruktion i limtræ med synlige konstruktioner og samlebeslag. En byggestil, der i udtryk og bastanthed leder tankerne hen på 16-1700-tallets pakhuse.

Særligt lysindfald

Når man træder ind i huset, mødes man af et helt særligt lysindfald  og man nærmest omfavnes af varme og velvære fra den gyldne trækonstruktion, der er unik for bygningen og som man ikke møder i andre moderne kontorbyggerier. Her er bygningen ikke bare “breath taking”, men faktisk nærmere “breath giving”.

Framehouse er da også netop nomineret for dets potentiale til at blive fremtidens kontorbyggeri og for at være et ærligt, ressourceeffektivt, tæt på klimaneutralt byggeri.

Danish Wood Award uddeles ved en ceremoni fredag 19. november.

Seneste artikler

 

Fik du læst?