Go’morgen, Amager…

Tirsdag 9. november – Solen står op kl. 07:31 og går ned kl. 16:14
Dagen er aftaget med 8 timer og 49 minutter

Tirsdag får mest skyet vejr og om eftermiddagen lidt regn af og til.
Temperaturen bliver mellem 9 og 11 grader, mens vinden bliver let til frisk fra syd og sydvest.

Luftfugtighed:88%
Lufttryk: 1024 hPa
Uv index: 0.7
(kilde:DMI)

Idag er det Theodors dag
Efter en kristen romersk soldat, der blev martyrdræbt på denne dag i år 306 efter at have sat ild til et afgudstempel. Som en passende straf blev han levende brændt i en ovn.

Vi siger tillykke til
58 år = Anders Blichfeldt – sanger i Big Fat Snake
73 år = Bille August – filminstruktør
87 år = Ingvar Carlsson – Sveriges statsminister (Socialdemokratiet) 1986-1991 og 1994-1996

Hvad er der sket på datoen 9. november:
2013:
Den første danske afdeling af den hollandske rockergruppe Satudarah bliver officielt åbnet med en fest i klubhuset i Bagsværd ved København.
2007:
Sidste bind i serien om troldmandslærlingen Harry Potter bliver frigivet til salg i danske butikker klokken et minut over midnat. Titlen er Harry Potter og Dødsregalierne.
2006 – 15 år siden:
Gymnasielærere og rektorer over hele landet strejker eller holder faglige møder i protest mod regeringens budgetnedskæringer for næste år.
2002:
Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard bliver sigtet for overtrædelse af våbenloven. Hun har dagen før truet med peberspray mod en kvinde, som overfaldt hende verbalt.
1989:
Berlinmuren falder! Efter meddelelsen om, at der vil blive givet tilladelse til fri udrejse af landet, strømmer østberlinerne om aftenen til grænseovergangene, hvor grænsevagterne opgiver at regulere passagen. Græn­serne er åbne, og allerede næste dag begynder nedrivningen af Muren.
1965:
Historiens største strømsvigt lammer syv af USA’s nordøstlige stater og Ontario i Canada. 30 millioner men­nesker bliver berørt af strømafbrydelsen, der varer til den efterfølgende dag.
1938:
På den såkaldte krystalnat i det nazistiske Tyskland bliver over 250 jødiske synagoger brændt ned. Jødiske forretninger og kirkegårde bliver ødelagt og mere end 100 personer dræbt.
1922:
Professor Niels Bohr modtager Nobelprisen i fysik.
1919:
Danmarks Venstresocialistiske Parti bliver stiftet. Et år senere bliver navnet ændret til Danmarks Kommu­nis­tiske Parti.
1888:
Den 25-årig prostituerede Mary Jane Kelly bliver dræbt i London. Hun er det sidste kendte offer for serie­mor­deren Jack the Ripper, som har myrdet og lemlæstet mindst fem kvinder, alle prostituerede. Hans iden­titet er aldrig blevet afsløret.

Kilde: dagsdato

Seneste artikler

 

Fik du læst?