Et væld af litteratur i Bella Center

Årets Bogforum i Bella Centret summer af forfatterstemmer, anmeldere, netværkere og læselystne besøgende. Velkendte forfattere, nye spirer og skrivende youtubere, signerer bøger i hobetal, til glæde for både børn og voksne. 

Masser af aktivitet på BogForum i Bella Center

 

Af Pernille Lindblom

Etablerede forlag og selvudgivere fordeler sig på standende i Bellacentrets haller, hvor alle tænkelige genre indenfor den litterære verden, er rigt repræsenteret.

På de mange scener, optræder forfattere på skift, enten i dialog, højtlæsende, debatterende eller spillene som Sigurd Barrett, der syngende slår et slag for sin nye bog om Naturvidenskab for børn og Ellen Hillingsø, der samtaler med Hella Joof og skåler for den nye bog Hjemmehjælperen Ramona, illustreret af Anna Jacobina Jacobsen.

Mange stande

Ved de mange stande gæster forfatterne deres forlag og særligt det yngre publikum, kan glæde sig over Forlaget Tellerups bogsigneringer, med blandt andre forfatter og Youtuber Niki Topgaard. Også Lakserytteren -alias Rasmus Kolbe – er at finde på messen.

Han er endnu engang svømmet mod strømmen, og har indgået samarbejde med den erfarne spiludvikler Søren Jønsson der i 90érne udviklede computerspillet ”Pixeline”. Sammen har makkerparret kombineret deres evner i konceptet Smart book hvor læring, læsning og spil, forenes via en app.

Kvotekvinder

På Byens forlag skiftes forfatterne til at bemande standen og Estrid Dyekjær, er én af dem. Hun har blandt andet skrevet den skønlitterære roman Kvotekvinder om moderne karrierekvinders udfordringer med at balancere i livet, men er også udvalgt af Statens kunstfond som repræsentant på listen over værker der kan bruges af omsorgspersoner i sorgarbejdet omkring børn og unges tab, med børneromanen Det røde lyn.

Første voksenroman

Mikroforlag og selvudgivere er også stærkt repræsenterede blandt de udstillende, ligesom der er hjælp at hente hos udbydere af skrive -og udgiverhjælp. Birgitte Bregnedahls første voksenroman Pigen med Sherifstjernen er udgivet på forfatterens eget forlag Fru Nysgerrig, ligesom bogen om Putteritualet, der er en selvudgivelse, skabt af den 37-årige mor til tre, sundhedsplejerske – Sine Ditlev Bihlet – landskendt under Instagramprofilen Søvnplejersken.

Teddybjørn

Flankeret af piktogrammer, blandt andet angivende billedet af en ”ammestation” og en stor brun teddybjørn, har den fagbogs debuterende og stort sælgende forfatter fået sit ønske opfyldt om at møde en redaktør på messen, der kan hjælpe hende med at få bogen oversat og solgt til udlandet, i håb om at hjælpe endnu flere småbørnsforældre med at etablere gode og trygge søvnvaner.

I børnebogsforum sælges illustrerede bøger fra kr 20 hos forlaget Turbine og i Arnold Buscks bogudsalg kan man erhverve sig krimier for en 50ér, smukke notesbøger og min julekalendre med låger så små, at man knapt kan få øje på dem.  Med andre ord, er der oplevelser at hente for enhver smag og pengepung, i bøgernes magiske mekka, denne weekend.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?