Samler briller ind ved valgstederne

Ved kommunalvalget tirsdag 16. november samler Lions Dragør briller ind til mennesker i U-lande.

Der er mange, der har behov for briller, men som ikke har mulighed for at få dem.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Ved kommunalvalget på tirsdag 16. november er der også mulighed for at gøre en god gerning for de mennesker i U-landene, der har brug for briller, men som ikke har råd til dem. Det vil være muligt at donere brugte briller ved lægge dem i en indsamlingsboks ved Wiedergården 2.

Lions Dragør har ved de forskellige valg igennem flere år samlet briller ind, og det gør de altså også i år.

Ved valgene 2019 blev der doneret 850 par briller. Inden valget var der allerede blevet indleveret 450 par og efter valget kom der 220 par. Det betød, at der kunne sendes rigtig mange briller, nemlig 1.520 par briller til produktionsskolen Multi Center Syd på Nykøbing Falster, der er en produktionsskole, som Lions samarbejder med.

Brillerne gøres klar

Et af skolens projekter er briller. Derfor har Lions valgt at samarbejde med skolen, og det har de gjort i mange år. På skolen sorterer eleverne brillerne og renser og måler dem op. De sætter et mærke på de enkelte briller med styrke og pakker dem i kasser, hvor der er 50 briller i, og som alle sammen har den samme styrke. Hvis brillerne ikke kan bruges, så tager de bare glassene ud. Stel bliver sorteret i metaller og plastik, og derefter sendt til genbrug

Flest briller fra Lions

For Lions er brillerne det mest oplagte projekt, som skolen har, men det har også været muligt at bidrage med hospitalsudstyr som senge og forskelligt apparatur m.v. Det har Lions projekt ”Junglehospitalet i Masanga”, som Lions Dragør også støtter, blandt andet nydt godt af.

Størstedelen af de mange containere, der fragtes afsted med briller, kommer fra Lions-klubber, der har indsamlet dem.

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?