Barn af en psykisk syg

Forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen fortæller på Biblioteket i Hollænderhallen om at vokse op som barn af en psykisk syg.

Peter Øvig Knudsen

 

Af Lene Dam Jørgensen

Torsdag 18. november kl. 19 fortæller forfatter Peter Øvig Knudsen om at vokse op som barn af en psykisk syg. Det sker på Biblioteket i Hollænderhallen i mødelokale tre og fire på Halvejen 3.

I sit foredrag fortæller Peter Øvig Knudsen også om de mange andre traumatiske hemmeligheder, der var bag de pæne facader i barndommens parcelhuskvarter.

I 2016 døde Peter Øvig Knudsens mor. Han besluttede dengang, at han ville skrive en bog om sin deprimerede mor. Hvad bogen skulle hedde, var allerede helt klart for ham allerede fra begyndelsen, nemlig ”Min mor var besat”

Historien gentog sig

Peter Øvig Knudsen fortæller om, hvad da skete med ham selv rent følelsesmæssigt, da han under arbejdet med bogen fik adgang til sin mors psykiatriske journaler. Nøjagtig som sin mor, fik han en alvorlig depression.

I 2018 blev Peter Øvig Knudsen indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet. Han fik syv elektrochok og blev udskrevet. Og efter det havde han ændret synet på sin mor.

Det koster 90 kroner at høre foredraget og billetter skal købes på AOF Amagers hjemmeside.

Journalist og forfatter

Peter Øvig Knudsen er foredragsholder, journalist og forfatter. Han han arbejdet for pressebureauet ”Sidelinjen”, månedsbladet Press, Information, Weekendavisen og DR. Siden 2003 har han arbejdet som forfatter på fuld tid.

I 2003 instruerede han sammen med Morten Henriksen dokumentarfilmen ”Med ret til at dræbe”, som var baseret på de to bøger om besættelsen, Efter drabet og Birkedal. Filmen vandt i 2004 en Robert for årets bedste lange dokumentarfilm. Han har vundet et utal af priser for sine mange bøger. Hans sidste bog er ”Min mor var besat”, hvor han udforsker samfunds- og kønsnormer på psykologisk plan.

Den hidtil største salgssucces var med bøgerne om Blekingegadebanden, som han modtog Cavlingprisen og Montanas Litteraturpris i 2007 og Den Berlingske Fonds Journalistpris i 2008 for.

 

 

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?