Go’morgen, Amager…

Torsdag 25. november – Solen står op kl. 08:03 og går ned kl. 15:49
Dagen er aftaget med 9 timer og 47 minutter

Torsdag først skyet og tidvis regn, men i løbet af eftermiddagen klarer det op fra nordvest med nogen sol og enkelte byger.
Temperaturen lander mellem 5 og 8 grader.
Let til frisk vind fra sydvest og vest, ved kysterne stedvis hård vind, der efterhånden drejer til vest og nordvest.

Luftfugtighed:85%
Uv index: 0.4
(kilde:DMI)

Idag er det Katarinas dag
Efter legenden om en kvinde fra Alexandria, som omkring år 300 i en åbenbaring fik en ring af Jesus og lod sig vie som Kristi brud. Da hun afslog kejser Maximinians frieri, lod hen hende pine til døde. Hendes bødler blev dræbt af et lyn. Et billede af Katarina indgår i Hjørrings byvåben.

Vi siger tillykke til
50 år = Christina Applegate – amerikansk skuespillerinde
55 år = Dejan Cukic – skuespiller
66 år = Henrik Koefoed – skuespiller, Ørkenens Søn
74 år = Lasse Lunderskov – sanger, skuespiller

Hvad er der sket på datoen 25. november:
2009:
Folketingets Øl Laug bliver stiftet med det formål at “fremme kendskabet til og nydelse af øl af høj kvalitet”. Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen er dirigent.
2008:
Grønland afholder folkeafstemning om udvidet selvstyre og større økonomisk ansvar. 75 % stemmer ja til ændringen, som er et vigtigt skridt imod fuld selvstændighed.
2007:
Tyvende og sidste afsnit af første sæson af DR-serien Forbrydelsen bliver vist på skærmen. 2.1 millioner seere følger tv-strømeren Sara Lunds opklaring af mordet på Nanna Birk Larsen.
2006 – 15 år siden:
Sebastian, Magnus og Mathias fra Allerød vinder det første nordiske Junior MGP, som afvikles i Stockholm. Gruppen kalder sig SEB, og vindersangen hedder Tro på os to.
2003:
Navnet på Københavns kommende opera på Dokøen bliver afsløret: Operaen – København. Byggeriet skal være afsluttet i starten af 2005.
1995:
En folkeafstemning i Irland vedtager med knebent flertal at tillade skilsmisser.
1992:
Tjekkoslovakiets parlament vedtager fra nytår 1993 at dele landet i to separate republikker, Tjekkiet og Slovakiet.
1973:
Den første af en række bilfrie søndage bliver afviklet. På grund af oliekrisen er bilkørsel uden særlig til­la­del­se indtil videre forbudt på søndage.
1963:
USA’s myrdede præsident John F. Kennedy bliver begravet på Arlington Nationalkirkegård. Det er tre dage siden, han blev skudt.

Kilde: dagsdato

Seneste artikler

 

Fik du læst?