Så er Amarminoens start- og slutpunkter hugget i granit

Markante granitsten skal gøre Naturpark Amagers populære vandrerute endnu mere tydelig.

Granitstenen leveres til Dragør

 
Nu er det også hugget i granit: Amarminoens forløb går mellem Prins Knuds Dæmning i Dragør og DR Byen i Ørestad Nord.

Vandreruten er nemlig blevet markeret med to tonstunge granitsten, som er opsat i hver sin ende. Foruden vil rutens vandrere passere fire mindre sten undervejs, som medvirker til at de kan orientere sig.

På stenene er der indgraveret vandrerutens Amager-formede dråbelogo, samt information om rutens længde.

“Med den store succes som Amarminoen har opnået, syntes vi der manglede en tydelig markering af rutens start- og slutpunkter,” fortæller Jes Aagaard, der er naturvejleder i Naturpark Amager.

Forslag fra studerende

Ideen til at opføre de nye stenmarkører opstod efter en henvendelse fra et hold “Leisure Management” studerende på produktionshøjskolen “Absalon” i Roskilde,

På baggrund af feltstudier og interviews med Amarminoens brugere, foreslog de studerende at opsætte en målstreg i hver ende.

Deriblandt Emilie Jensen, der beskriver målstregen som en meget simpel ide, som gør en stor forskel.

(Artiklen fortsættes under billedet)

“Vi testede ideen ved at bygge 1:1 prototyper i træ, fragtede dem til Dragør og opstillede dem i den sydlige ende af Amarminoen,” husker hun.

Herfra gik de lidt på afstand og observerede brugerne.

Highfive og foto

“Det var næsten for godt til at være sandt, men de agerede præcist som vi håbede på. De løb mod stenene, highfivede og fotograferede hinanden foran dem,” fortæller Emilie Jensen.

Også i Naturpark Amager forstod man hensigten med og effekten af de studerendes projekt.

“Vi syntes deres ide var så god og oplagt, at vi nærmest gik i gang med at realisere den med det samme,” fortæller Jes Aagaard.

Gode selfiepunkter

Stenene skal både bidrage til en mere tydelig rød tråd gennem vandreruten og så kommer man ikke udenom vigtigheden af at kunne vise man har været der, understreger Emilie Jensen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

“Det gælder ikke mindst hos de yngre brugere, som helt naturligt lader den slags oplevelser flyde videre ud på sociale medier. Vi er villige til at gøre meget for at få det perfekte billede og iscenesætte os selv, samtidig med at vi meget gerne vil gerne belønnes og anerkendes for det vi gør  – og opnår som brugere,” forklarer hun.

Og nu står de der så. I alt seks sten, som leder Naturpark Amagers vandrere og andre gæster gennem Amarminoens i alt 27 kilometer lange rute.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »