Kuglerne fløjter i “verdens bedste bydel”

Hvis der er en københavner eller to, der begynder at lede efter passet og finde en destination eller to et godt stykke sydpå, så skal de møde al mulig forståelse fra denne signatur.

Indrømmet: Overskriften har fået en journalistisk drejning, og alligevel: I disse dage skyder kriminelle løs på hinanden i hovedstaden, fik ramt en skoleelev i farten – og smittetallet breder sig med voldsom hast. Julehyggen har lidt svært ved at få fat…

De københavnske journalister, der elsker at berette om “verdens bedste by” er mærkbart tavse, når pistolerne fyres af på gader og stræder, ligesom et helt umulig trafik- og parkeringssituation i landets hovedstad ikke ligefrem peger på den bedste by i verden. De københavnske trafikanter oplever en by, der er under total opgravning, ligesom der aften efter aften kæmpes om de svinedyre P-pladser, som kommunen har solgt for mange licenser til. Røveri ved højlys dag…

Bydelen Nørrebro blev fornylig udpeget af et eller andet udenlandsk ugeblad som verdens bedste bydel – den slags kåringer finder ustandseligt sted  verden over, men når den rammer os, så bliver det af den københavnske presse skreget ud som en kåring, der vækker opsigt over hele verden. Det gør det naturligvis ikke, Nørrebro er formentlig slet ikke kendt udenfor landets grænser.

“Verdens bedste bydel” – goddaw do, tag en tur ned ad Tagensvej eller Jagtvej og se så om du kan få høje på noget verdens bedste her.

Og i går blev der  – igen – skudt – på Nørrebro, og i eftermiddag samles en række velmenende mennesker på gerningsstedet med blomster og varm kaffe. “Vi tager gaden tilbage igen”, lyder det, men kun de mest naive tror vel på det.

Det er meget godt med blomster og taler på de steder, hvor mennesker bliver skuddræbt, men jeg er bange for, at de pågældende i dag godt kan medbringe sovepose og telt, for det lader til, at en veritabel gangsterkrig – igen – er brudt ud i den københavnske bydel, hvor interne bandeopgør, hadforbrydelser mod minoriteter betegnes som et udslag af “spændende mangfoldighed”.

Ja, tak skal du ha for det, flere og flere taler om at flytte ud af bydelen af angst for, at deres børn skal blive uskyldige ofre for en galnings kugler, mens andre taler om mangfoldighed og en spændende bydel. Hvilken verden lever de sidste i?

Næh tak, så foretrækker jeg en have i Vestermarie eller en øl på havnen i Dragør, hvor det stadig er til at være lidt i fred og ro.

Godt at være lidt væk fra “verdens bedste bydel”, så julestemningen ikke bliver forstyrret af rygende pistolskud.

God weekend – trods alt…

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?