Politiet besøger storcentre og advarer mod indbrud

Onsdag og torsdag i næste uge tager politiet forbi flere københavnske storcentre, bl.a. Amager Centret,  for at komme i snak med de besøgende og give dem gode råd til, hvordan de kan mindske risikoen for indbrud i deres bolig.

Politiet vil tale med de handlende i de københavnske storcentre og advare mod julens mange indbrud.

 

I den kommende uge vil politiet opsøge julehandlende i de københavnske butikscentre. Det er nemlig en ekstra god idé at overveje, hvad man selv kan gøre af tiltag i denne mørke tid, fordi erfaringen viser, at mørket giver indbrudstyve bedre arbejdsvilkår mange steder. Samtidig står julen for døren, hvilket betyder at mange besøger venner og familie og er væk fra hjemmet i flere dage.

”Antallet af indbrud i private hjem ligger på et lavere niveau end før corona ramte, og det er naturligvis glædeligt. Men et indbrud er ét for meget, og derfor vil vi gerne ud og tale med borgerne om, hvordan de selv kan være med til at mindske risikoen for ubudne gæster i deres hjem,” siger leder af indbrudssektionen i Københavns Politi, Martin Christensen.

Anholder flere

Ud over den forebyggende indsats med de gode råd til borgerne, har Københavns Politi en målrettet indbrudsindsats og er i løbet af det seneste år lykkedes med at anholde flere gerningsmænd, som mistænkes for at være serieindbrudstyve.

“Borgere, som kommer forbi nogle af byens storcentre onsdag og torsdag i næste uge, vil kunne møde de lokale betjente i deres område, indbrudsefterforskere og vores gode kolleger fra Det Kriminalpræventive Råd. Vi tager vores mobile politistation med, så vi er lette at finde. Ud over de gode råd tager vi også flere foldere med, som borgere kan komme forbi og få.

Vi håber, at mange borgere har lyst til at komme forbi og få en snak og lidt gode råd fra os og fra vores kolleger fra Det Kriminalpræventive Råd,” siger Martin Christensen.

Her er politiet:

Onsdag 8. december:

12-14.30 – Amager Centret

15.30-18 – Kronen i Vanløse

Torsdag 9. december:

12-14.30 – Frederiksberg Centret

15.30-18 – Spinderiet i Valby

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »