Lions i Dragør sender briller til U-lande

Ved kommunalvalget samlede Lions i Dragør briller ind ved valgstederne til svagtseende i ulandene.

Dragør bidrager til indsamlingen af briller med 980 par briller.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Ved valgene i Dragør har Lions i Dragør i flere år samlet brugte biller ind til U-landene. Det gjorde klubben også ved dette kommunevalg. På landsplan blev der samlet talt 45.000 briller ind ved valgstederne. I Dragør blev der indleveret 760 par briller inden valget og efter valget kom der 220 par briller ekstra.

De briller, som Lions Dragør har indsamlet, har klubben kunnet sende til produktionsskolen MultiCenter Syd på Nykøbing Falster, som Lions samarbejder med.

Historien bag

Brillerne hjælper i U-landene, og produktionsskolen MultiCenter Syd som renser og måler og pakker brillerne har også sin helt egen historie. Det er en produktionsskole, der er et praktisk uddannelsestilbud, der er baseret på værkstedundervisning. Her kan de unge prøve sig selv af inden for flere fagområder og samtidig tænke over fremtiden.

Et af hovedformålene med at gå på MultiCenter Syd er, at de unge får egenskaber, værdier og holdninger, som de kan bruge fremadrettet. Det handler om, at eleverne bliver så godt udviklet personligt og forberedt, så de kan tage en uddannelse eller begynde på arbejdsmarkedet. På produktionsskolen arbejder eleverne med praktiske, kreative og boglige produktioner, projekter og opgaver.

Brillerne gøres klar

Et af skolens projekter er briller. Derfor har Lions valgt at samarbejde med skolen, og det har de gjort i mange år. På skolen sorterer eleverne brillerne og renser og måler dem op. De sætter et mærke på de enkelte briller med styrke og pakker dem i kasser, hvor der er 50 briller i, og som alle sammen har den samme styrke. Hvis brillerne ikke kan bruges, så tager de bare glassene ud. Stel bliver sorteret i metaller og plastik, og derefter sendt til genbrug

Flest briller fra Lions

For Lions er brillerne det mest oplagte projekt, som skolen har, men det har også været muligt at bidrage med hospitalsudstyr som senge og forskelligt apparatur m.v. Det har Lions projekt ”Junglehospitalet i Masanga”, som Lions Dragør også støtter, blandt andet nydt godt af.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?