Her er gudstjenesterne på Amager juleaftensdag

Nu nærmer juleaften sig, og dermed også de traditionsrige julegudstjenester. Her er en guide til juleaftensgudstjenesterne:

I kirke på Amager juleaften? Her er den store oversigt…

 

Af Lene Dam Jørgensen

 

Nathanaels Kirke

I Nathanaels Kirke i Holmbladsgade 19 er der Her er gudstjeneste kl. 13 med sognepræst Lotte Forchhammer. Det er en kortere gudstjeneste, der er målrettet til børn. Kl. 15 holder sognepræst Ellen M. Gylling juleaftensgudstjeneste.

Allehelgens Kirke og Sundkirken

I Allehelgens Kirke i Ungarnsgade 43 holder kirkens præster traditionen tro Det Store Krybbeshow kl. 12. Kl. 15.30 er der juleaftensgudstjeneste med sognepræst Suzette Ejdrup. I Sundkirken på Lodivej 9 er der juleaftensgudstjeneste kl. 14. Der bruges mundbind eller visir – også under sang.

I Allehelgens Kirke kan der være 145 personer til gudstjenesterne og i Sundkirken kan der være 90. Det betyder, at dørene lukkes, når det maksimale antal er nået. Der kan ikke reserveres plads.

Sundby Kirke

Sundby Kirke har juleaftensgudstjeneste kl. 14 og kl. 16 med sognepræst Christine Beck. Der er plads til 50 personer til hver gudstjeneste. Der skal bestilles plads på kirkens hjemmeside sundbykirke.dk eller ved at ringe til kirkekontoret.

(Oversigten fortsætter under billedet)

Højdevangs Kirke

I Højdevangs Kirke på Irlandsvej 45 er der børnejulegudstjeneste kl. 12 med sognepræst Jeanette Sauerberg. Kl. 14 og 16 er der julegudstjeneste med sognepræst Line Blak Gundersen og sognepræst Ann-Luise Bjørnebo.

Filips Kirke

Filips Kirke på Kastrupvej 57 holder juleaftensgudstjeneste kl. 13 med Bo Heikendorf Petersen. Derudover er der juleaftensgudstjeneste kl. 14.30 med sognepræst Rikke Vanggaard og kl. 16 med sognepræst Julie Ragn Petersen.

Der er plads til 110 gæster til hver gudstjeneste. Alle over 15 år skal kunne fremvise gyldigt coronapas, og alle skal bære mundbind, når de kommer og går. Det skal også beholdes på under sang.

(Oversigten fortsætter under billedet)

Simon Peters Kirke

Simon Peters Kirke på Kastrupvej 155 holder børnegudstjeneste kl. 10.30 med Amalie Nørgaard Rathje. Kl.  12 er der julegudstjeneste med Amalie Nørgaard Rathje. 13.30 er der julegudstjeneste med sognepræst Jens Frederik Olsen. Interesserede skal tilmelde sig på kirkens hjemmeside.

Solvang Kirke

I Solvang Kirke på Remisevej 10 kl. 11 er der julegudstjeneste for hele familien med sognepræst Jens Henrik Jacobsen og julegudstjeneste kl. 15 med Carsten Kofoed Svendsen.

Tårnby Kirke

Tårnby Kirke på Englandsvej 332 holder familiegudstjeneste kl. 12 med sognepræst Ida Nielsen.  Kl. 13.30 er der julegudstjeneste med Susanne Freddin Skovhus og kl. 15, 15.45 og 16.30 med sognepræst Karsten Møller Hansen. Derudover er der midnatsgudstjeneste kl. 23.30 med sognepræst Louise Husted Rosenberg. Interesserede skal tilmelde sig på kirkens hjemmeside.

Hans Tausens Kirke

Hans Tausens Kirke i Halfdansgade 6 har julegudstjeneste kl. 13. med sognepræst Lisa Joshi. Derudover der kl. 14.30 julegudstjeneste med sognepræst Inger Lundager og kl. 16.00 med sognepræst Ghita Katz Olsen.

Kirken i Ørestaden

Kirken i Ørestaden på Robert Jacobsens vej 72B synger julen ind kl. 14 og 15.30 foran kirken. Der er gløgg og varm kakao og ikke mindst julestemning.

Skelgårdskirken

Skelgårdskirken på Sindingvej 9 slår dørene op for julegudstjeneste for hele familien kl. 13.30 med sognepræst Kamilla Bugge.  Derudover er der julegudstjeneste med sognepræst Annelise Mehlsen kl. 15 og kl. 16.30 med sognepræst Poul Bo Burkal Sørensen. Kl. 23.30 er der midnatsgudstjeneste med sognepræst Karen Giødesen. Der er plads til 175 mennesker ved hver gudstjeneste.

Korsvejskirken

Korsvejskirken på Sirgræsvej 81 holder familiejulegudstjeneste kl. 13.30 med Julie Aaboe. Kl. 15 er der juleaftensgudstjeneste med Mariam Joensen. Interesserede skal tilmelde sig på kirkens hjemmeside.

Kastrup Kirke

Kastrup Kirke i Kastruplundgade 3 holder familiegudstjeneste kl. 13 med sognepræst Elizabeth M. Laursen. Kl. 14.30 er der julegudstjenesten med sognepræst Allan Ivan Kristensen og kl. 16 med sognepræst Susanne Steensgaard. Der er plads til 56 mennesker i kirken.

Dragør Kirke

Dragør Kirke på Kirkevej 170 har julegudstjeneste kl. 13 og kl. 14.30 med sognepræst Jens Peter Bach. Interesserede skal tilmelde sig på kirkens hjemmeside.

(Oversigten fortsætter under billedet)

Store Magleby Kirke

Store Magleby Kirke på Kirkevej 2 har julegudstjeneste kl. 11.30 med Julie Helmer Kaas. Derudover er der julegudstjeneste sognepræst Andreas Wille kl. 13 og kl. 14.30 og 16 med sognepræst Gitte Turin. Kl. 23.30 er der midnatsgudstjeneste med sognepræst Andreas Wille kl. 23.30.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?