Mere liv i Skolebotanisk Have

Der kommer til at ske store forandringer i Skolebotanisk Have i Tårnby inden for de næste år. Villum Fonden har doneret penge, så nu bliver der etableret en ny pavillon og et nyt læringsrum i haven.

 

 

Botanisk Have i København er kendt af de fleste, men hvad mange måske ikke tænker på er, at Tårnby også har en botanisk have. Den er ganske vist ikke så stor som Botanisk Have i København, men den har givet skoleeleverne i Tårnby mange gode naturoplevelser i årenes løb. Den hedder Skolebotanisk Have og ligger på hjørnet af Brønderslev Alle og Bjørnbaksvej.

1,5 million fra Villum Fonden

Villum Fonden har nu bevilget 1,5 millioner kroner, så der i de kommende år kan bygges endnu en pavillon i Skolebotanisk Have. Den skal være mere tidssvarende og bæredygtig og et sted, hvor der er mulighed for aktiviteter, læring og socialt samvær. Det skal være en pavillon hvor forskellige ideer og ønsker er tænkt ind, og derfor inddrages borgerne i udviklingsprocessen af pavillonen.

Inden for de sidste to år har der i Skolebotanisk Have været forskellige nye tiltag. Søen er blevet ændret, der er etableret to lavvandede vandhuller til padder, de stejle sider ned til søen er blevet mere flade og der er etableret et gårdrum med højbede og borde og bænke. Dette har alt sammen sket i samarbejde med Friluftsrådet og Tårnby Kommune.

Bæredygtig energi, biodiversitet og fra jord til bord

I begyndelsen af 2022 sker der igen forandringer i Skolebotanisk Have. Det er nu muligt at skabe et læringsrum i den eksisterende pavillon, da Tårnby Kommune har bevilget penge igennem kommunernes innovationspulje. Læringsrummet skal være et innovativt formidlings- og værkstedsrum. Der er også afsat midler til undervisningsudstyr, hvis fokus er på bæredygtig energi, biodiversitet og arbejdet fra jord til bord.

Egnet til undervisning

”Skolebotanisk Have er et fantastisk sted, som vores skoler bruger til undervisning. Vi er rigtig glade for bevillingen fra Villum Fonden til en ny pavillon og sammen med midler fra kommunens egen innovationspulje kan haven sætte endnu mere fokus på bæredygtig energi, biodiversitet og arbejdet fra jord til bord, og det er jeg sikker på, at mange elever vil få glæde af i årene fremover. ” siger borgmester siger borgmester Allan S. Andersen, og fortsætter:

Mødested

”Genrejsningen af Skolebotanisk Have skal gøre haven mere bæredygtig og udvikles til et tidssvarende mødested for Tårnby Kommunes børn, unge og gamle. Det er allerede nu muligt for alle borgere at gå en tur i Skolebotanisk Have og følge med i de ændringer og den udvikling, der sker i haven. I dagtimerne skal Skolebotanisk Have give muligheder for aktiviteter, læring og socialt samvær for børnehavebørn, skolebørn og udsatte unge, ” slutter Allan S. Andersen.

 

Målrettet børn og unge

Indgangen til haven er gennem lågen midt på langsiden af haven på Bjørnbaksvej. Haven er i hverdagene fra klokken 8 til 15 forbeholdt vuggestuer, dagplejer, børnehavebørn og skolebørn. Alle andre borgere kan sagtens gå en tur i haven eller sidde og nyde haven på en af bænkene eller på græsset, når skoler og daginstitutioner ikke er i haven.

 

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?