Så prøver vi igen…

Nytårsfortsætter…er der stadig nogen, der bruger dem?

I mange år lovede jeg højtideligt mig selv, at i det nye år skulle alle hverdage indledes med en rask cykeltur. Jeg købte endda en racercykel til formålet.

Det hører med til historien, at cyklen et års tid efter blev solgt efter at være blevet annonceret “som ny, kun brugt få gange…”

Jeg cykler stadig, men ikke så meget om morgenen – og slet ikke på en racercykel, som man sidder dårligt på.

En anden gang lød mit nytårsfortsæt, at jeg ville stå op hver morgen kl. 6.30 og få en masse arbejde fra hånden fra morgenstunden.

Det løfte led samme skæbne som det med cyklen…

Så i mange år blev nytårsfortsættet lagt i en skuffe. Jeg gider ikke det pjat, ændringer i den personlige livsførelse skal ske her og nu, hvis der er behov for det – og ikke på en bestemt dato en gang om året.

Lidt på samme måde, som jeg i det hele tager både jul og nytår meget mere afslappet end før. I visse familier er juleracet helt hysterisk, hvem skal være hvor, husk at hunden også skal have en gave, er der købt mandelgave? Hvem henter farmor?

Og nytår? Forventningerne til dét, der for mange er årets fest, er skruet så højt op, at det mange gange ender som en – fuser!

Så sidder man der med hat på hovedet, vin i glasset og glor. “Skal I have ny udestue i år?”

De høje forventninger, den megen snak på Facebook med billeder af festlige nytårsborde, virker til gengæld deprimerende på de mange, der ikke skal til nytårsfest, der ikke sidder i familiens skød juleaften.

“Så er alt klart, oksemørbraden er i ovnen, vinen trukket op, godt nytår fra Glostrup…”

Men ok. Sådan er det jo, og jeg skal være den sidste til at pege fingre af folk, der glæder sig til en festlig aften og gerne vil have, at andre skal dele deres glæde.

Men en klog dame, jeg kender, skrev om f.eks. Facebook, at 90 pct. af indeholdet viser, når det går folk godt. Der må sidde en masse mennesker og føle, at de har et kedeligt liv, når de ikke er i Australien, ikke drikker bobler på en trendy bar og ikke har børnebørn, der får 12 i alle fag…

Tilbage til nytårsfortsættet, jeg prøver igen:  I det nye år vil jeg først og fremmest være sammen med glade og positive mennesker. For der er jo to typer mennesker: De, der skaber problemer, og de, der løser dem.

Det er de første, der klager over, at der ikke er mere kaffe i firmakøkkenet, mens de andre bare skaffer det.

Det er trættende og energitabende at være sammen med problemskaberne. Så i det nye år vil jeg finde de glade og de positive.

Og undgå, at det går mig som flere andre mænd på min alder.

For det var jo sådan, i de yngre dage, at når man mødte en kammerat, efter nytårsaften ,og man spurgte, hvordan aftenen var gået, så lød svaret:

“Den gik fint, der var Susanne, Dorte, Lene og Kirsten…”

I dag lyder svaret:

“Det gik fint, vi fik hummer, ål, laks og rejer…

Godt nytår! 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?