Politiet advarer forældre der kører børn i skole

Det kniber desværre med at overholde færdselsreglerne for en del forældre, når de skal aflevere børnene i skole, lyder det fra politiet

Politiet beder forældre, der kører deres børn i skole, om at overholde færdselsreglerne, Foto: Rådet for Sikker Trafik

 

I løbet af den første uge, hvor eleverne har været tilbage på skolebænken, har politietsfFærdselsafdeling haft flere målrettede indsatser på skolevejene, bl.a.  på Amager.

Politiet har været til stede i de mørke morgentimer, hvor børnene bliver afleveret, og bødeblokken har desværre været fremme flere gange.

Blandt andet har 83 bilister fået bøder for at trodse “indkørsel forbud”’-skilte, 11 har fået for at standse steder, hvor det ikke er tilladt. Desuden fik tre bilister klip i kørekortet –en kørte over for rødt lys på en skolevej, en lavede en ureglementeret overhaling og en talte i håndholdt mobiltelefon i bilen.

Børn og unge

”Færdselsreglerne er lavet for, at vi alle kan komme sikkert frem, og man udsætter både sig selv og andre for fare ved ikke at overholde dem. Det gælder i særdeleshed ved skoleveje, hvor mange børn og unge, der er nye i trafikken, færdes,” siger politikommissær Bettina Appleyard.

Også på cykelstierne har der været problemer på skolevejene. 29 cyklister har fået bøder for at køre over for rødt lys på skoleveje, 13 for at cykle mod ensretningen – og hele 63 for at cykle uden lys. Af de 63 var 15 børn under 15 år – de har ikke fået bøder, men i stedet har deres forældre fået et opkald fra politiet.

Ingen lys på cyklerne

”Vores patruljer har desværre også måttet ringe til en del forældre, hvis børn kørte uden lys på cyklerne. Det kan være farligt, fordi man så er svær at se i morgenmørket, så derfor har forældrene fået en kraftig opfordring til at få styr på lygterne på deres børns cykler,” siger Bettina Appleyard.

Den målrettede færdselsindsats ved skolevejen er forløbet i begyndelsen af januar, og i alt er det blevet til 208 bøder.

 

Københavns Politi laver løbende færdselsindsatser ved byens skoler.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?