En fortælling om et kulturelt menneske…

Torsdag 20. januar er der formiddagshøjskole i Dragør Kirkes sognegård med professor Jørn Henrik Petersen. Han vil fortælle om Danmarks første kulturminister Julius Bomholt, som han har skrevet en biografi om.

Jørn Henrik Petersen – fortæller om Julius Bomholt

Af Lene Dam Jørgensen

Torsdag 20. januar kl. 10 holder Dragør Kirke formiddagshøjskole i sognegården på Kirkevej 170 med professor Jørn Henrik Petersen, der fortæller om sin store biografi af politikeren Julius Bomholt (1896-1969.)

Julius Bomholt var Danmarks første kulturminister og en markant politiker i det 20. århundrede. Han var politiker for Socialdemokratiet og medlem af Folketinget i utroligt mange år: Fra 1929 til 1968.

Julius Bomholt var også gennem en årrække undervisningsminister og socialminister. I to omgange var han formand for Folketinget og efter sin død har han fået en plads opkaldt efter sig i det centrale Esbjerg, hvor han sad i byrådet i to perioder og var opstillet for Socialdemokratiet.

En markant politiker

Med udgangspunkt i en billedkavalkade fortælles der i Jørn Henrik Petersen biografi om Julius Bomholts liv og gøren. Fra barndomshjemmet i Alderslyst ved Silkeborg til begravelsen i Sønderho på Fanø.

Julius Bomholt var en politiker, der handlede på grundlag af etiske synspunkter. En mand, der vidste, hvad han ville – og som for det meste gjorde det.

Professor Jørn Henrik Petersens biografi om Julius Bornholt har fået stor ros og Berlingske gav den en femstjernet anmeldelse under overskriften: ”Biografien om Bomholt giver en forståelse af de dilemmaer, der præger nutidens socialdemokratiske kulturpolitik. ”

Et langt arbejdsliv

Jørn Henrik Petersen er cand.oecon., ph.d., dr.phil. professor og leder af Center for Velfærdsstatsforskning ved Syddansk Universitet. Han har blandt andet været formand for TV 2’s bestyrelse fra 1988 til 1994. Han har desuden været medlem af flere offentlige kommissioner og udvalg, herunder. Socialkommissionen og Velfærdskommissionen. I 2011 blev han af kulturminister Per Stig Møller udpeget som medlem af Værdikommisionen.

 

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?