Hjertestarter sat op i Frankrigsgade

Forleden blev der hængt en hjertestarter op i Frankrigsgade 17 foran butikken ”Light Rail Day”. Den er doneret af Nordea-fonden og er tilgængelig hele døgnet.

Halvdelen af bestyrelsen for den lokale Hjerteforening: Fra vestre Hanne Nielsen, Flemming Andersen, formand Margit Grome og  Bernd Reuss.

 

Når et hjertestop indtræffer, betyder hurtig hjælp forskellen på liv og død og med en hjertestarter overlever næsten en ud af to ifølge tal fra Hjerteforeningen.

Forleden blev der hængt en hjertestarter op i Frankrigsgade 17 foran butikken ”Light Rail Day”, hvor Event-Manageren Bernd Reuss bruger en gammel butik som kontor. Der har længe manglet en hjertestarter i Frankrigsgade. Det er efterhånden et år siden, at der var en hjertestarter udendørs ved Frankrigsgade Svømmehal, men forleden kom elektrikeren fra Elimar for at hænge en hjertestarter op.

Flot donation fra Nordea-fonden

Planerne om at sætte en hjertestarter op i Frankrigsgade foran butikken ”Light Rail Day” startede for et år siden.  ”Det var i forbindelse med hjerteforeningens landsuddeling, at jeg søndag 30. maj 2021 indsamlede lidt mere end 1.500,- kr. foran Amager Centeret. Det var desværre langt fra nok til at kunne få tildelt en hjertestarter. Men formanden fra den lokale hjerteforening Margit Grome, gav ikke op og søgte det nødvendige beløb hos Nordea- fonden, som nu betaler for, at borgerne i og omkring Frankrigsgade får adgang døgnet rundt til en hjertestarter. ” siger Bernd Reuss.

Det glæder Margit Grome, at hjertestarteren skal hænge udenfor, således at den døgnet rundt kan være tilgængelig for alle. Hjerteforeningen 2300 S takker Nordea-fonden meget for den flotte donation og Hjerteforeningen for at have hjulpet med at anskaffe og sætte hjertestarteren op.

 Hjertestarteren redder liv

Margit Grome forklarer her, hvorfor det er så vigtigt hurtigt at træde til ved hjertestop. ”Uden genoplivning før ambulancen ankommer, overlever 1 ud af 19. Med hjerte-lungeredning før ambulancen ankommer, overlever en ud af syv. Med hjerte-lunge redning og stød fra en hjertestarter før ambulancen ankommer, overlever næsten en ud af to.”, siger hun.

Bernd Reuss organiserer i daglige konferencer, som har med letbaner og offentlig transport at gøre. ”Når jeg er på kontoret, så kan jeg lige så godt være hjerteløber, hvis det skulle blive nødvendigt. Det bliver så mit næste projekt. Jeg vil tilmelde mig et hjerteløberkursus. ” siger han.

 

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?