Tilbyder unge spirejobs på plejehjem

Tårnby Kommune indfører nu projektet ”Spirejob på plejehjem”, hvor unge får mulighed for at arbejde i spirejobs. Formålet er at skabe større opmærksomhed på jobmuligheder i ældreplejen og forbedre de ældres livskvalitet.

Nu er der mulighed for at få et spirejob i ældreplejen i Tårnby.

 

Af Lene Dam Jørgensen

For at skabe større opmærksomhed på jobmuligheder i ældreplejen og samtidig skabe øget livskvalitet for de ældre, iværksættes der nu et projekt, ”Spirejobs på plejehjem”, hvor unge fra 14 til 17 år ansættes i spirejobs. Der forventes, at 12 unge vil blive ansat i spirejobs på plejehjemmene i Tårnby.

Spirejobordningen skal være med til at øge interessen blandt unge for sygeplejerske- og SOSU-uddannelserne. Spirejobberne kan også være dem, der fortæller gode historier fra ældreplejen og nedbryder fordomme om arbejdet hos de unge. Samtidig vil spirejobordningen også kunne forbedre livskvaliteten for de ældre på plejehjemmene.

Læser avis for ældre

De unge læser for eksempel avis for de ældre, spiller spil, går ture, snakker eller ser film med de ældre. Det er opgaver, der svarer til dem, som de unge ville have, hvis de skulle besøge deres egen bedstefar eller bedstemor på plejehjemmet. Forskellen er her, at de unge får betaling for det.

De unges tilstedeværelse kan være en hjælp for de resterende personale, men spireordningen er ikke tænkt som en aflastning og de unge skal heller ikke udføre praktiske opgaver.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »