Nicolai vil være tømrer

UDDANNELSE: Københavns Håndværker Service på Kirstinehøj har 10 lærlinge ansat. De skal have gode forhold, for lærlingene er fremtidens folk.

Nicolai – tømrerlærling hos Københavns Håndværker Service på Kirstinehøj

 

Københavns Håndværker-Service er et stort multi-håndværks-firma, der klarer stort set alt håndværk: Elektrikere, murere, malere, tømrere, VVS-folk, brolægning, eller som hovedentreprenør, kort sagt: Alt håndværk samlet. Firmaet er lokalt beliggende på Kirstinehøj og har over 60 ansatte.

Et af nøgleordene for virksomheden er helen tiden at have tilknyttet en håndfuld dygtige lærlinge. For lærlinge er fremtidens folk.

“Det er vigtigt at tænke på fremtiden, og det gør vi bl. a. ved at satse på hele tiden at have nogle dygtige lærlinge tilknyttet firmaet,” lyder det fra virksomheden. “Det gælder jo om også at have dygtige håndværkere om 10 og 15 år – ja endnu længere…”

Raske lærlinge

I virksomhedens tømrerafdeling knokler lige nu Mathis, Nicolai og Daniel med at tilegne sig de praktiske kompetencer, så de sammen med den teoretiske del fra skolen kan blive flyvefærdige tømrere og blive klar til at hjælpe os allesammen, når vi skal have bygget nyt eller forskønnet det eksisterende.

Vi har talt lidt med to af dem og spurgt dem til deres valg af uddannelse.

Hvorfor vil du gerne være tømrer –  og har du altid vidst, at det var dét, du ville?

Mathis: ”Jeg ville egentlig have været mekaniker, men jeg skiftede mening, inden jeg skulle vælge skole, da jeg var bange for, at mekanikerjobbet ville blive for ensformigt. Og jeg har ikke fortrudt skiftet, for som tømrer laver man aldrig det samme. Det er super-spændende arbejde med nye udfordringer hver dag”.

Nicolai: ”Jeg startede faktisk på Niels Brock indenfor salg og business, men det tiltalte mig bare ikke på samme måde, som tømrerarbejdet gjorde. Og da jeg byggede en terrasse med min familie for nogle år tilbage, så vidste jeg bare, hvilken vej jeg skulle. For jeg har altid godt kunne lide at bevæge mig  – og elsker nye udfordringer”.

Gode kolleger

Hvad er det bedste ved at være ansat som lærling hos Københavns Håndværker Service?

Mathis: ”Det bedste er, at der er en masse gode kollegaer, og at der altid er masser af godt humør på pladsen”.

Nicolai: ”Det bedste ved at være hos Københavns Håndværker Service er, at alle de udfordringer, som vi bliver stillet overfor er meget forskellige. Det kan f.eks. både være en stor renovering af et hus  – eller det kan være små vinduesudskiftninger. Alle i firmaet har et godt fællesskab, vi kan udmærket gå og lave lidt smådrillerier med hinanden – og alligevel få arbejdet fra hånden…”

Hvilke opgaver er mest spændende?

Mathis: ”Der er ikke noget bestemt, der er mest spændende ved faget. Det hele er fedt, hvilket gør det så godtat være tømrer, da det aldrig er den samme løsning, man skal finde”. Vi får mange udfordringer, og det kan jeg lide.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mathis – glad lærling

Nicolai: ”Jeg synes ikke, at der er noget, der er mere spændende end andet, man lærer noget af alle opgaver – også, selvom, at det kun er en lille liste, der skal udskiftes”.

Alle lærlinge bliver færdige med deres uddannelse i løbet af 2023. Og hos Københavns Håndværker Service glæder man sig over den udvikling, lærlingene allerede har vist, deres gå på mod, gode humør og ønske om at lære mere.