Go’morgen, Amager…

Lørdag 19. februar – Solen står op kl. 07:26 og går ned kl. 17:22
Dagen er tiltaget med 2 timer og 55 minutter.

Lørdag får vi en del byger, der kan være med slud og hagl, men også perioder med lidt eller nogen sol.
Temperaturen bliver mellem 4 og 6 grader.
Hård vind til hård kuling fra vest og nordvest med vindstød af stormstyrke, i løbet af dagen aftagende til frisk vind til kuling fra vest og sydvest.
I aften og i nat byger af regn, slud eller tøsne, men efterhånden mest tørt og klart vejr.
Temperaturen kommer ned mellem 1 grads frost og 2 graders varme.
Vinden aftager og bliver let til frisk omkring vest, ved kysterne op til hård vind.

Luftfugtighed 85%
Uv index: 0.8
(kilde:DMI)

Idag er det Ammons dag
Muligvis efter en from mand fra Alexandria, som efter 18 års ægteskab blev eneboer og levede dybt askesisk til sin død omkring år 337.

Vi siger tillykke til
1970 = 52 år = Claus Holm – kok
1960 = 62 år = Andrew – britisk prins
1940 = 82 år = Asger Aamund – erhvervsleder gift med Suzanne Bjerrehuus
1940 = 82 år = Smokey Robinson – amerikansk rhythm and blues-sanger, sangskriver

Hvad er der sket på datoen 19. februar:
2010:
Klokken 22.09 udløses et jordskælv med epicenter i Nordsøen, 67 km vest for Thisted. Det måles til 4,9 på Richterskalaen og kan mærkes over det meste af Nord- og Vestjylland.
—–
Kunstneren Bjørn Nørgaard præsenterer i Roskilde Domkirke en model af en sarkofag i glas på tre søjler, ud­ført i henholdsvis grønlandsk marmor, færøsk basalt og bornholmsk granit. Gravmælet er i hemmelighed udført i dialog med dronningen og prins Henrik gennem de seneste syv år, og det er planen, at regentparret til sin tid skal stedes til hvile her.
2008:
Fidel Castro, Cubas leder gennem næsten halvtreds år, meddeler, at han træder endeligt tilbage. Han har væ­ret sygemeldt det seneste halvanden år og har herunder midlertidigt overdraget magten til lillebror Raul.
2007 – 15 år siden:
En 61-årig kvinde føder sit første barn på Rigshospitalet i København efter behandling for barnløshed i Eng­land. Herhjemme er aldersgrænsen 45 år for kunstig befrugtning.
2001:
Seerne oplever første gang Polle fra Snave i en tv-reklame fra Sonofon.
2000:
Natasja Crone og Michael Carøe er værter ved Dansk Melodi Grand Prix i Cirkusbygningen i København. Brødrene Olsen vinder med deres egen Smuk som et stjerneskud.
1999:
Højesteret kender den såkaldte Tvind-lov grundlovsstridig. Loven har til formål at hindre Tvind-skolerne i at modtage de hidtidige milliontilskud fra staten.
1990:
De østtyske myndigheder begynder systematisk at rive Berlinmuren ned.
1988:
Danmarks Statistik meddeler, at spiritussalget i Danmark for første gang i årevis er faldet.
1986:
Den sovjetiske rumstationen Mir bliver sendt i kredsløb om Jorden. Det er første gang, der opsendes en rum­station, som permanent skal være bemandet. Den anvendes helt op til år 2001, hvor den bringes til nedstyrtning i Stillehavet.
1972 – 50 år siden:
Det Kongelige Teater har premiere på balletten Dødens Triumf. Foruden musik af Savage Rose kan man nyde balletmester Flemming Flindt og fru Vivi i bar figur.
1948:
Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, århundredets danske mordgåde, finder sted. En kontorchef og hans hustru bliver myrdet, og hverken motiv eller morder er senere blevet fundet trods ihærdig efterforskning og mange fantasifulde teorier.

Kilde: dagsdato

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »