Go’morgen, Amager…

Onsdag 23. februar – Solen står op kl. 07:16 og går ned kl. 17:30
Dagen er tiltaget med 3 timer og 13 minutter.

Onsdag kommer der efterhånden nogen eller en del sol, og jævn til hård vind fra vest og nordvest, og stedvis vindstød op til hård kuling, drejer til sydvest og aftager til let til frisk vind.
Temperaturen kommer op mellem 6 og 8 grader.
I aften stedvis klart, og i nat efterhånden skyet og mest tørt.
Temperaturen bliver omkring 5 grader og vinden bliver jævn til hård fra sydvest.

Luftfugtighed 80%
Uv index: 1.0
(kilde:DMI)

Idag er det Papias dag
Efter biskoppen fra Hierapolis i Syrien, der døde som martyr omkring år 120. Han skal have været elev af apostlen Paulus.

Vi siger tillykke til
1994 = 28 år = Dakota Fanning – amerikansk skuespillerinde
1983 = 39 år = Emily Blunt – engelsk skuespillerinde
1960 = 62 år = Naruhito – kejser af Japan 2019-
1947 = 75 år = Pia Kjærsgaard – medstifter af Dansk Folkeparti, partiformand 1995-2012
1939 = 83 år = Jens Wilhelm Pedersen alias Fuzzy – musiker, komponist

Hvad er der sket på datoen 23. februar:
2019:
Dansk Melodi Grand Prix bliver vundet af 20-årige Leonora med sangen Love Is Forever.
2010:
Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer sit nye ministerhold. Syv ministre har skiftet ministerium og syv nye ministre er kommet til. 9 ud af 19 er kvinder, den største andel nogensinde, og landet har fået den første kvindelige forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech. Det er den største regeringsomdannelse uden valg i nyere .
2004:
Et jordskælv målt til 3 på Richterskalaen rammer om morgenen Herfølge syd for Køge. Rystelserne, der varer 2-3 sekunder, kan mærkes over hele Stevns.
—–
En fem meter høj, livagtig glasfiberdreng med navnet Boy bliver opstillet i Aarhus nye kunstmuseum AroS. Skulpturen er udført af den australske kunstner Ron Mueck i 1999. Den har kostet 1 million dollar og skal være vartegn for museet.
1999:
Den danske satellit Ørsted bliver sendt ud i rummet. Det er Danmarks første satellit, og dens mission er at måle Jordens magnetfeldt. Den når virke i 14 år, og dens resultater aftvinger stor respekt fra amerikansk rumforskning og internationale forskere.
1998:
FN’s generalsekretær Kofi Annan opnår en aftale med Iraks diktator Saddam Hussein om at give FN-in­spek­tø­rer uhindret adgang overalt i landet. Deres opgave er at lede efter anlæg til fremstilling af masse­øde­læg­gelsesvåben.
1997 – 25 år siden:
Forskere i Skotland præsenterer lammet Dolly, det første individ, der er klonet fra et voksent dyr. Dolly er en genetisk nøjagtig kopi af sin mor.
1991:
Efter en måneds luftbombardementer iværksætter de allierede i Golfkrigen en storstilet offensiv på land­jorden mod de irakiske styrker. 100 timer senere er irakerne knækket.
1982 – 40 år siden:
De grønlandske vælgere stemmer ved en vejledende folkeafstemning for udmeldelse af EF. Valgdeltagelsen er rekordstor, og 52 procent siger nej til det europæiske fællesskab.
1973:
Letmælk kommer i handelen. Det nye mælkeprodukt har en fyldig smag trods det reducerede fedtindhold.
1939:
Walt Disney vinder en Oscar for filmen Snehvide og de Syv Dværge. Ved overrækkelsen modtager Disney foruden Oscar-statuetten syv mini-Oscar.

Kilde: dagsdato

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »