Fransk visit på Wiedergaarden

Wiedergaarden har haft besøg af en fransk delegation med den franske parlamentsmedlem Jean-Marc Zulesi i spidsen. Han var i Danmark på ældreministerens vegne for at få inspiration til ”Det gode ældreliv”…

Det franske parlamentsmedlem fik en grundig orientering om arbejdet i Wiedergaarden.

 

Også Frankrig er optaget af ”det gode ældreliv”. I den anledning var Jean-Marc Zulesi, der er medlem af det franske parlament på vegne af den franske ældreminister i Danmark for at få inspiration.

Delegationen var først i social- og ældreministeriet, hvor der var fokus på den danske model på ældreområdet hvad angår forebyggelse og rehabilitering. Derefter var delegationen i Københavns kommune og dernæst i Dragørs Aktivitetshuset Wiedergården.

Forebyggelse og rehabilitering

I Danmark er kommunerne udover ældreområdet nemlig også ansvarlige for forebyggelse og rehabilitering. Kommunerne har en forebyggende rolle i at reducere risikoen for, at en person, der ikke er på arbejdsmarkedet længere, bliver inaktiv, socialt isoleret eller fysisk nedslidt.

Delegationen ønskede blandt andet at lade sig inspirere af, hvordan Dragør Kommune arbejder og samarbejder med de ældre på aktivitetshuset Wiedergården. I Dragør er aktiviteterne gratis og der er omkring 100 frivillige.

Wiedergårdens erfaring

Der er fokus på, at borgerne skal være selvhjulpne og skal bo så langt tid som muligt i eget hjem. Wiedergaarden har netop mange års erfaring med det fokus og inddragelse af frivillige.

Udvalgsformand og 1. viceborgmester Nicolaj Bertel Riber tog imod Jean-Marc Zulesi og hans delegation sammen med frivillig og medlem af brugerrådet Jutta Hørlyck, leder af Aktivitetshuset Hanne Bertelsen og centerchef Henrik Eriksen.

En stor oplevelse

”Det var en stor oplevelse og meget spændende. Især var det interessant at høre, hvor forskelligt man kan indrette både sit sundhedssystem – vi drøftede blandt andet hospitalsstruktur – og ældreomsorg, herunder forbyggende og rehabiliterende indsatser, ” fortæller Nicolaj Bertel Riber, formand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget og slutter:

”Jeg tror på, at Aktivitetshusets mange tilbud imponerede den franske delegation, og jeg er sikker på, at de kunne mærke den engagerede og positive ånd, der er i huset. ”

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »