Historien om kunstneren Per Kirkeby

Kulturforeningen Liv i Sundby inviterer tirsdag 22. marts kl. 19 til foredrag på Ørestad Bibliotek med Anette Karlsen, som fortæller om kunstneren Per Kirkeby

Kirkeby-skulptur i Ørestad.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Kulturforeningen Liv i Sundby inviterer til foredrag på Ørestad Bibliotek på Arne Jacobsens Alle 19 tirsdag 22. marts kl. 19 med Anette Karlsen, som vil fortælle  om kunstneren Per Kirkebys liv og værker.

Per Kirkeby, der døde i 2018,  var kunstmaler, digter, filmmager, grafiker, billedhugger og geolog. Han udsmykkede loftet i Den Sorte Diamant, den ene rotunde på Geologisk museum, lavede den ene rotunde på Geologisk Museum, bronzeskulpturer til Operaen i København og Forbundsrådets bygning i Berlin.

Derudover udgav Per Kirkeby film, digte og romaner. Han har i sin tid modtaget flere udmærkelser. Han modtog blandt andet Dannebrogordenen og blev Ridder af Dannebrog.

En ener

Under foredraget ses der på Per Kirkebys forskellige formsprog, motiver og materialer og hans rejse i kunstens verden, hvor nysgerrigheden var central drivkraft.

Per Kirkeby var en ener – en funklende stjerne på den danske og den inter­nationale kunstscene, hvis lys aldrig blegnede. I syv årtier brillerede han utrætteligt og mesterligt, som den alsidige, ambitiøse, produktive og talentful­de multikunstner, han var.

Fordraget koster 50 kroner. Billetter kan bestilles på linket på Liv i Sundbys hjemmeside

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »