Han inviterer til lækker jazz på fortet i Dragør

Bassisten Jivin Cameron ruller frem med ny jazzklub på fortet i Dragør – gode jazznavne, god mad og masser af god musik er i vente

Bassisten Jivin Cameron – ny jazzklub på fortet i Dragør. (Foto: Finn Edvard)

Så er der rigtig godt nytår til alle jazzfans – og dem er der mange af. Fra fredag 1. april og resten af forårsmåneden vil der være masser af lækker jazz på fortet i Dragør.Det er bassisten Jivin Cameron, der har taget initiativ til en ny “jazzklub”, som man dog ikke melder sig ind i, men som skal være samlingspunkt for alle, der holder af jazz.

Og det var lidt aften tilfældighed, at Jivin opdagede det fine lokale på fortet, hvor jazzmusikken skal spilles. Han var på fortet i anden anledning og de maleriske omgivelser omkring fortet inspirerede ham til at forsøge sig med et nye jazzcentrum.

Fremragende jazzmusikere

Navnet er “Vintage Copenhagen Jazzclub”, og man kan læse meget mere om initiativet på hjemmesiden thevintage.dk, hvor der står alt om navne, tider, billetbestilling m.m.

Christina von Bülow (Foto: Malin Annie Jansson)

 

Startskuddet til jazz på fortet lyder fredag 1. april, hvor saxofonisten Christina von Bülow kommer forbi. Hun medbringer en skrap trio bestående af svenske Daniel Franck på bas, Frands Rifbjerg på trommer og Pelle von Bülow på guitar.

Verdens bedste trompetist

Allerede lørdag 2. april er der mere musik på programmet, når Mads Vinding møder op med sin bas og svenske Niclas Campagnpol på trommer, Morgen Grønvad på vibrafon og Thomas Hass på sax.

Senere på måneden kommer topnavne som den svenske trompetist Anders Bergcrantz, muligvis verdens bedste jazztrompetist, Veronica Mortensen og mange flere.

Musikalsk familie

Initiativtageren til den nye jazzklub, Jivin Cameron, er selv en garvet musiker og har medvirket i talrige bands på bas. Han stammer fra en særdeles musikalsk familie. Mormor var jazzsangerinden Etta Cameron og mor er sangerinden Debbie Cameron. Hun medvirker iøvrigt også ved koncerterne: Det foregår lørdag 30.april, hvor Debbie er på scenen med Jonas Johansen på trommer, Emil Savery på piano og Anton Langebæk på bas.

Menu og transport

Der vil også være mulighed for at bestille en lækker middag, og her er det klogt at bestille, da der er begrænset plads i restauranten og fusionskøkkenet rigtigt slår sig løs.

Jivin har tilmed arrangeret en shuttlebus, der kører fra lufthavnen i Kastrup og direkte ud til fortet i Dragør både før og efter koncerten. Billetter til transporten og priser på hjemmesiden.

Alt er klar til masser af jazz og god mad i april og i påsken – forhåbentligt er jazzmusikken kommet til fortet for at blive…