Go’morgen, Amager…

Lørdag 2. april – Solen står op kl. 06:39 og går ned kl. 19:48
Dagen er tiltaget med 6 timer og 8 minutter
02
Lørdag får vi lidt eller nogen sol og mest tørt vejr.
Temperaturen bliver mellem 4 og 6 grader.
Svag til jævn vind fra nordøst, senere fra nord.
I aften og i nat tørt og til dels klart vejr.
Temperaturen kommer ned mellem 3 graders frost og 2 graders varme, dertil en svag til jævn vind fra omkring nord, senere fra omkring vest.

Luftfugtighed 71%
Uv index: 2.5
(kilde:DMI)

Idag er Theodosius dag
Muligvis efter en pige fra Tyrus, der led martyrdøden i 300-årene. Kan dog også stamme fra den romerske kejser Theodosius den Store, der døde år 395.

FN’s internationale Autismedag
Har til formål at skabe større viden om og forståelse for autisme. Dagen er første gang afholdt i 2007.

Militær flagdag
Til minde om Slaget på Reden ud for København i 1801, hvor den britiske flåde under kom­mando af admiral Nelson angriber den danske flåde ledet af den unge admiral Olfert Fischer. Den rege­ren­de danske kronprins, senere Frederik 6., overgiver sig af frygt for, at hele byen skal blive skudt i brand.

Vi siger tillykke til
1982 = 40 år = Silas Bjerregaard – sanger
1977 = 45 år = Michael Fassbender – tyskfødt irsk skuespiller
1963 = 59 år = Thomas Blachman – jazzmusiker, musikproducer, X Factor-dommer
1948 = 74 år = Roald Als – tegner, kogebogsforfatter
1947 = 75 år = Emmylou Harris – amerikansk countrysangerinde

Hvad er der sket på datoen 2. april:
2013:
Gratisavisen MetroXpress er på gaden i nyt format, både fysisk og indholdsmæssigt. Det er den eneste lands­dækkende gratisavis, der har overlevet de seneste års intense aviskrig.
2010:
Politiet tager en ny type alkometer i brug for afsløring af spritbilister. Målingen er så nøjagtigt, at den kan bruges som bevis i retten, så den hidtidige supplerende blodprøve bliver overflødig.
2005:
Polskfødte Johannes Paul II, pave gennem de seneste 26 år, dør efter længere tids sygdom. Trods sine kon­ser­vative synspunkter har han været en elsket pave blandt verdens 1,1 milliarder katolikker, og højt re­spek­te­ret blandt verdens statsledere for sin indsats for fred og dialog mellem lande og religioner.
—–
Listeprisen for en liter 95 oktan benzin når rekordhøjden 9,28 kr. Priskrigen på benzin, som har varet i mere end to år, giver dog stadig mulighed for rabat på tankningen.
1995:
Lise-Lotte Rebel bliver indsat som biskop i Helsingør Stift. Hun er Danmarks første kvindelige biskop.
1982 – 40 år siden:
4.000 argentinske soldater besætter den britiske kronkoloni Falklandsøerne i det sydlige Atlanterhav og tvin­ger de britiske marinere til overgivelse. Øgruppen har været under britisk kontrol siden 1833.
1979:
Lars Larsen åbner sin første Jysk Sengetøjslager-butik på Silkeborgvej i Aarhus. 33 år senere runder JYSK-koncernen 2.000 butikker i 34 lande.
1976:
Dronning Margrethe afholder hofbal på Christiansborg Slot. For første gang er også inviteret kendte danske sportsfolk.
1968:
Et centralt system for personregistrering ser dagens lys. Alle danske borgere vil få tildelt et unikt per­son­num­mer, et såkaldt CPR-nummer, der skal følge personen livet igennem. Systemet er en forudsætning for den planlagte indførelse af kildeskat fra 1970.

 

Kilde: dagsdato

Seneste artikler

 

Fik du læst?