Ny genbrugsstation – Lykkebazaren

På tirsdag 5. april åbner den nye genbrugsstation Lykkebazaren på Urmagerstien 26. Rapper og ordkunstner Per Vers og teknik- og miljøborgmester Line Barfoed holder tale.

Har ses nogle af de hjemmelavede møbler, som skal bruges i Lykkebazaren

 

Af Lene Dam Jørgensen

Den nye genbrugsstation Lykkebazaren på Urmagerstien 26 slår tirsdag 5. april kl. 14 dørene op ved et stort udendørs arrangement.  Cirka kl. 16 optræder rapper og ordkunstner Per Vers. Han vil her trylle med begreber som Lykkebazaren, recycling, genbrug og meget andet. Teknik- og miljøborgmester Line Barfoed holder tale, og der er en foodtruck med mad og kaffe

Et samlingspunkt

Den nye nærgenbrugsstation hedder Lykkebazaren. Hensigten er også, at den skal være et samlingspunkt for alle dem, som har bare den mindste smule interesse for genbrug – både for Urbanplanens beboere, men absolut også alle, som er udenfor. I Lykkebazaren vil der være byttefaciliteter og mange forskellige aktiviteter, der har upcycling, reparationer og genbrug som fokus.

Bæredygtighed

” Vi vil meget gerne gøre det et samlingssted for alle, som tænker bæredygtigt, når det gælder genbrug. En del af vores vision er, at vi skal kunne give gamle ting nyt liv. Blandt andet skal vi samarbejde med Repair Cafe Danmark om at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling”, siger Simon Christopher Hansen, som er projektleder på Lykkebazaren for Amagerplanen, og på billedet ses gøre de sidste detaljer klar inden åbningen.

Alt lavet fra bunden

En række håndværkere har ud fra de tegninger, som de har fra arkitektfirmaet målrettet arbejdet med at skabe Lykkebazaren – og det er gjort med nye natur- og miljøvenlige byggemetoder og -produkter både ude og inde. Gennem de seneste måneder har håndværkere fra virksomheden ”Egenvinding og datter” været i gang med at restaurere lokalet og gøre facaden flot og indbydende, så det er klar til åbningen tirsdag 5. april. En af dem er Nina Uldberg Poulsen.

Arbejde med genbrugsmaterialer

”Det har været en rigtig god opgave. Det er sjovt, at vi har skullet arbejde næsten udelukkende med genbrugsmaterialer. For eksempel er den store reol, som deler hele lokalet op lavet udelukkende på genbrugstræ, og det er gulvet også. Det giver også nogle udfordringer, for når først træet har slået sig, så bliver det en smule skævt. Men sådan er det bare. Det giver mening at genbruge materialerne, for de er sådan set rigtig fine, og de kan leve i mange år endnu, siger Nina Uldberg Poulsen.

 Nina Uldberg Poulsen har som maler og tømrer haft sin daglige gang på Urmagerstien de seneste måneder.

Reolsystemet

I det mellemstore lokale i Lykkebazaren er det store, selvbyggede reolsystem, som deler rummet op. Det har masser af plads til de genbrugsting, som skal udstilles og repareres, og er det mest markante element.

Alle besøgende har mulighed for at aflevere elektronik, tøj og alle mulige ting, som måske ikke virker så godt længere, men alligevel godt kan genbruges, hvis de bare får en kærlig hånd. Det er dog  også muligt at tage ting med hjem.

Masser af liv

”Vi håber, at det bliver et lokale med masser af liv, fordi folk også kommer forbi og får en kop kaffe. Og så kommer der til at være workshops, og der er også en del samarbejdspartnere, som er interesserede i et samarbejde. Vi har meget store forhåbninger til Lykkebazaren, og vi synes selv, at det er et megafedt projekt, som måske kan være starten på en helt ny måde at lave genbrug på i Danmark”, siger Simon Christopher Hansen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »