Skøn fest for Tårnbys ældre

Forleden holdt SundhedsCenter Tårnby fest for kommunens ældste, hjemmeboende borgere. Der var tre retter mad, besøg af Visens Venner på Amagerland og højt humør.

Der var hygge og højt humør, da Tårbys ældste borgere festede sammen

 

Forleden blev der over to dage holdt fest for Tårnby Kommunes ældste borgere.

Når Tårnby Kommunes forebyggelseskonsulenter er på hjemmebesøg hos ældre, der har rundet 90 år hører de dem ofte sige ”Der er jo ikke andre på min alder”. Faktisk er der 268 borgere over 90 år ud af i alt 321, som bor i deres eget hjem i Tårnby kommune. Derfor blev sætningen ”Der er jo ikke andre på min alder” startskud til en særlig begivenhed for netop deres alder, nemlig 90’er-festen.

Værtinder og visefællessang

90’er-festen bød på næring til både krop og sjæl. Der blev serveret tre retter mad bestående af laks, farsbrød og æblekage og visesang ved foreningen Visens Venner på Amagerland.

Borgmester Allan S. Andersen var også med den første dag og gav et nummer med Visens Venner, mens gæsterne, der deltog på 90’er-festens anden dag fik en borgmesterhilsen i brevform.

Omsorg og højt humør

Tårnby kommunes to forebyggelseskonsulenter, frivillighedskoordinator og seks dygtige værtinder fra Ældre Sagens lokalafdeling i Tårnby fik 90’er-festen til at køre som smurt. De frivillige er rutinerede og deres rolle ved 90’er festen var at være værtinder og tage imod gæsterne, servere og sørge for at hjælpe snakken godt på vej ved hver deres bord.

Der blev snakket om oldebørn og tipoldebørn, haveliv og om hvor i kommunen, de ældre boede. Der blev sunget med på de kendte og folkekære viser som ”Mormors kolonihavehus”, Tørfisks ”Jeg kan ikke få armene ned” og ”Om lidt er kaffen klar”. Der blev også slået på glasset og sagt tak for, at Tårnby kommune havde inviteret til fest.

Der deltog knap 70 ældre i årets 90’er-fest.

Klar på sidelinjen

Allan S. Andersen var meget glad for igen at kunne byde velkommen til 90’er-fest efter corona og aflysninger – en tid, som havde været præget af bekymring og ensomme stunder for mange og måske nok i særlig grad for kommunens allerældste, sagde han i sin velkomsttale.

”Derfor er festlige stunder som denne særligt vigtige. Her kan man møde ligesindede og tale om alt det, de yngre ikke forstår, og måske også lidt om de gode gamle dage”, sagde borgmesteren.

Fokus på ældre

Borgmesteren fortalte også, at kommunen har stort fokus på sine ældre og blandt andet lige nu er ved at udvikle en særlig ernæringsenhed, som skal tilbyde ældre en ekstra hjælpende hånd med deres sundhed og trivsel.

”Min holdning er, at vi som kommune skal være med på sidelinjen og blandt andet bidrage til, at man stadig kan have livskvalitet, selvom helbredet ikke er, hvad det har været”, sagde borgmesteren, inden han lod sig overtale til at lave en gæsteoptræden på scenen, hvor han sang ”Lidt god musik gør alle mennesker glade”.

En gavepose

Udover hyggelige snakke, god mad og festlig musik fik deltagerne også en gavepose med øvelser og kosttilskud med hjem.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »