Hyggeligt påskemåltid i Kastrup Kirke

Skærtorsdagsaften var der hyggeligt samvær og skærtorsdagsmåltid i Kastrup Kirke.

Hyggeligt påskemåltid i Kastrup Kirke.

Af Lene Dam Jørgensen

Skærtorsdag aften inviterede Kastrup Kirke i Kastruplundgade til gudstjeneste og påskemåltid inde i selve kirken. Det er kendt for at være en særlig oplevelse. Der er et langt bord, der fylder kirken, og hvor der er dækket op til spisning og gudstjeneste.

Gudstjenesten var med sognepræst Elizabeth M. Laursen, og det var en meget fin og højtidelig gudstjeneste, hvor alle blev inddraget undervejs. Selve det ritual, der bruges under gudstjenesten, er sat sammen ved tidligere sognepræst ved Kastrup Kirke og provst Palle Thordal.

Godt socialt samvær

Elizabeth M. Laursen fortalte til Amagernyt.dk om traditionen og skærtorsdagsmåltidet, der har eksisteret siden 1974. Den har været der i de 30 år, hun har været sognepræst i kirken. Hun fortalte endvidere om kirkens smukke påskelys og traditionen i forbindelse med påske.

Ved skærtorsdagsmiddagen snakkede folk hyggeligt sammen, og der var en rigtig god stemning. Der var omkring 50 mennesker, der sad og snakkede hyggeligt ved påskemåltidet, hvor der blev serveret flæskesteg og tarteletter. Der var levende lys på det lange bord i Kastrup Kirke, der lyste kirkerummet smukt op.

Endelig skærtorsdagsmåltid igen

Kirketjener Jens Andersen kunne fortælle Amagernyt.dk, hvor glad Kastrup Kirke var for endelig at kunne holde det traditionsrige skærtorsdagsmåltid igen. Coronaen havde nemlig forhindret det i to år.

(Fortsættes under billedet)

Sognepræst Elizabeth M. Laursen til biords med Grethe.

Tidligere sognepræst Agnethe Zimino ved Korsvejskirken fortalte, at hun havde været ansat som sognepræst ved Kastrup Kirke i 10 år og faktisk havde taget den smukke tradition med sig til Korsvejskirken, da hun blev præst der.

Gode aktiviteter

Amagernyt.dk havde også en snak med Claus Espersen fra menighedsrådet, der fortalte om alle Kastrup Kirkes aktiviteter. Han kunne fortælle, at der blandt andet sidste søndag i måneden var spisning efter gudstjenesten, og at der også var koncerter. Claus Espersen fortalte, at Kastrup Kirke var meget proaktiv i forbindelse med det asylcenteret for ukrainske flygtninge med hensyn til aktiviteter.

Husk Ukraine

Næstekærligheden blev især husket denne aften – de ukrainske flygtninge. Maja, der er kirkegænger ved kirken, fortalte om Plyssen på Amagerstrandvej 350/Saltværksvej 2. Hun opfordrede til slut alle til at gå hjem og se, om der ikke var noget, som de kunne undvære og donere til de ukrainske flygtninge. Ukrainerne kan så hente det ved Plyssen.

Kastrup Kirkes anden sognepræst Allan Ivan Kristensen sagde, at de ukrainske børn skal gå i skole, men de skal også lave noget af det, som de lavede i deres hjemland blandt andet fodbold. Der er masser af kræfter i Kastrup Boldklub til det, men de mangler bare udstyret til, og det er ikke noget som kommunen betaler. Han opfordrede folk til, hvis de kendte nogen eller havde gamle aflagte fodboldstøvler eller den slags om at hjælpe.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »