24 lokale kunstnere udstiller flere steder på Amager

Fra mandag 25. april til søndag 1. maj holdes ”Amagerværk – din lokale kunstuge” for første gang. Her udstiller 24 lokale kunstnere udstiller deres værker på tværs af øen.

Dragør Bibliotek er med blandt de udstillingssteder, der viser kunst af lokale kunstnere.

 

Fra mandag 25. april til søndag 1. maj udstiller 24 af Amagers lokale kunstnere deres værker på Dragør Bibliotekerne og Tårnby Bibliotek, Ørestad Gymnasium, i Amager Centret og i Field’s. Det kaldes for ”Amagerværk – din lokale kunstuge” og er et nyt initiativ som skal hjælpe lokale kunstnere med at gøre deres kunst mere synligt og med at tilbyde kunstinteresserede et fast årligt event.

Lokale kunstneres udfordringer

Initiativet til lokalkunstprojekt startede i vinteren 2021, hvor Citykoordinator ved Amager Butikkerne, Jane Enevoldsen, blev kontaktet af nogle lokale kunstnere. De kunne fortælle, at det var en stor udfordring at skabe opmærksomhed omkring deres kunst.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

“De lokale kunstnere efterspurgte alt det, vi i Amager Butikkerne står inde for, nemlig at støtte lokalt. Så vi vil selvfølgelig gerne være med til at facilitere en kunstuge som AmagerVærk og forhåbentlig kunne gøre projektet til en fast del af vores årshjul, så vi år for år kan sætte fokus på kunstens forskellige udtryksformer. ”, siger Citykoordinator Jane Enevoldsen.

Tiltrængt projekt

“Vi har virkelig kunne mærke, at det her projekt har været tiltrængt for øen, for kunstnerne og udstillingsstederne. Alle vores samarbejdspartnere har været enormt positivt stemt over projektet og budt os inden for uden tøven.” siger Kenneth Majkjær Mikkelsen, der er stifter af galleriet LocalArte og partner i AmagerVærk.

Det er det første år, at AmagerVærk løber af stablen, og der er her fokus på kunstformen billedkunst, der omfatter maleri, collage og grafik. AmagerVærk vil i løbet af kunstugen udstille 70 malerier fra 24 af Amagers lokale kunstnere

 AmagerVærk realiseres af handelsforeningen Amager Butikkerne og iværksætterfirmaet LocalArte, og bliver økonomisk støttet af Amagers lokaludvalg- Øst og Vest.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?