Svenske viser i Café Peder Lykke

Søndag 24. april kl. 14.30 synger og spiller sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard flere svenske viser i Café Peder Lykke i Peder Lykke Centret

Sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard,

 

Af Lene Dam Jørgensen

Søndag 24. april kl. 14.30 er der cabaret med sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard, der vil synge og spille flere svenske viser i Café Peder Lykke i Peder Lykke Centret på Peder Lykkes Vej 65.

Allan Høier og Allan Thorsgaard synger og spiller musik af de største visedigtere i Sverige, nemlig Bellman,Evert Taube, Dan Andersson og Cornelis Vreeswijk.

Nogle af sangene synges på dansk, men enkelte er på svensk.

Den svenske sangskat

Svenskerne har en lang tradition for at skrive og synge smukke og melankolske viser, men også til tider eroti­ske, drikfældige, dramatiske eller humoristiske.

Allan Høier  er privatuddannet visesanger og har specialiseret sig i det dansk-svenske repertoire. Han har været sanger i 17 cabaret’er og musikforestillinger med Teatret Optimis, har lavet flere vise-CD ‘er og optrådt i radio og TV.

Klassisk guitarist

Allan Thorsgaard er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i klassisk guitar i 1993 og senere i England. Han har akkompagneret og medvirket i flere forestillinger med Teatret OPtimis, Det Kongelige Teater, Århus Sommeropera og Nordjysk Operakompagni.

Det koster 50 kroner at deltage. Billetter kan købes på Liv i Sundbys hjemmeside.

Seneste artikler

 

Fik du læst?