Ny madfestival: Spis med i Amagers offentlige køkkener

Spis med i en daginstitution, en madskole eller et beskæftigelsestilbud på Amager og oplev, hvordan der arbejdes med madmod, klimansvar og maddannelse.

Nu kan vi alle smage, hvordan man spiser i institutioner eller skoler på Amager

 

Madfestivalen “Spis Med I Vores Køkkener” fejrer det offentlige måltid i København, og nu inviterer tre amarkanske institutioner ind til et måltid. Bag festivalen står Københavns Kommune.  Og nogle kender måske dyre restauranter som Noma, Geranium og de andre stjerne-restauranter i København. De færreste ved, at byens offentlige køkkener også høster anerkendelse i og udenfor Danmark, og bidrager til at gøre hovedstaden til en vital madby.

1.000 offentlige køkkener

Byens mere end 1.000 offentlige køkkener er nemlig frontløbere, når det gælder økologisk mad, og  allerede i 2015 opnåede byens køkkener over 80 procent økologi. Siden da er rejsen fortsat med ambitiøse mål om, at de offentlige måltider også skal være klimaansvarlige og reducere aftrykket med 25 procent.

Nu inviterer byens køkkener til middag, så københavnerne kan smage på de måltider, som børn, ældre, skolebørn, socialt udsatte og medarbejdere i beskæftigelsestilbud hver dag nyder.

Mad og måltider 

Og på Amager kan øens beboere spise med tre steder, der slår dørene op og viser, hvordan de arbejder med mad og måltider.

Torsdag 12. maj inviterer “Spisehuset” i Sundby Væksthus til middag. Spisehuset er et beskæftigelsestilbud for borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Du får smag for skillingen med muslinger til forret og indisk dahl med masser af dyppelse til hovedret

Tirsdag 17. maj er der middag i daginstitutionen “Solstrålen”, hvor personalet skaber madmod og maddannelse i børnehøjde. Her kan du nyde en snack ligesom børnene får til formiddagsmad med brød og dyppelse. Til hovedret er der “Beluga Bolognese” – en af børnenes favoritter.

Torsdag 19. maj inviterer Kalvebod Fælled Skole til et måltid, som de hver dag serverer det for 400 af skolens elever. Kalvebod Fælled er en af 16 madskoler. Det betyder, at eleverne er med til at lave maden og servere den for deres kammerater. Menuen består af spyd med blæksprutter, muslingesuppe med godt brød og til hovedret tarteletter med forårsgrønt.

Gode kostråd

En billet koster 60 kr. og inkluderer et bæredygtigt og velsmagende måltid, der afspejler hverdagen i institutionen eller skolen. Undervejs vil både personale og borgere fortælle om indsatsen med alt fra madmod og maddannelse til klimaansvarlig mad og kostråd.

Arrangementerne er tre af i alt seks arrangementer under “Spis Med I Vores Køkkener”.

Billetter til madfestivalen kan købes på https://madbillet.dk/show/festival/spis-med-i-vores-koekkener-2022

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?