Danmark under besættelsen – i Dragør Bio

Dragør Bio har to gode film på programmet i weekenden – både drama og sjov familiefilm

De forbandede år 2 – nu i Dragør Bio.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Lørdag kl. 20 og søndag kl. 18.30 vises dramaet ”De forbandede år 2”, som er en stærk dramatisk opfølger til ”De Forbandede År”. Filmen følger familien Skov fra foråret 1943 til sommeren 1945, hvor Danmark igen blev frit.

Familien Skov er splittet. Aksel, der tilsluttede sig Modstandsbevægelsen, er gået under jorden og fra at være en idealistisk amatør, udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan.

Kampen for livsværket

Karl kæmper for sit livsværk på sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien – også på den anden side af krigen. Det sætter forholdet til Eva under pres. Hun har hele tiden har haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten.

Den stigende modstand mod besættelsen og tyskernes øgede brutalitet får fatale følger for familien.

Filmen er med Bodil Jørgensen, Jesper Christensen, Gustav Dyekjær Giese, Mads Reuther og forbudt for børn under 15 år.

Spænding og eventyr

Søndag kl. 14 vises filmen ”Hopper i jagten på Mørkets hamster”, der et animeret eventyr for hele familien. Filmen handler om Hopper, der blev adopteret af den opdagelsesrejsende Kong Peter, da han var lille. Hopper er tilmed en blanding af en kylling og en hare.

Hopper er klodset, men har alligevel altid drømt om at blive en stor eventyrer. Kongen trues i filmen af sin onde bror, der ønsker at overtage tronen, og det får Hopper til at føle, at det endelig er tid til at udføre heroiske handlinger. Han har altid skammet sig over, at han så anderledes ud, men lærer undervejs, at det faktisk kan være et aktiv at være unik.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »