Romanen, hvor hovedpersonen er – en plante…

Onsdag 4. maj kl. 19 fortæller forfatteren Charlotte Weitze om sin roman ”Rosarium” på Dragør Bibliotek.

Charlotte Weitze – roman om en plante.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Forfatteren Charlotte Weitze fortæller onsdag 4. maj kl. 19 på Dragør Bibliotek på Vestgrønningen 18 om sin velanmeldte roman ”Rosarium”, som udkom sidste år. Charlotte Weitze fortæller i løbet af aftenen også om tankerne bag det at skrive en roman, hvor hovedpersonen er en plante.

Charlotte Weitze fortæller derudover om sin omfattende research i planteriget, rejsen til polsk-russisk urskov Bialowieza og til den nye skov omkring atomkraftværket Tjernobyl. Charlotte Weitze mener, at det er vigtigt at være opmærksom på planter, hvis planeten skal reddes og lægger op til debat om, hvorvidt litteraturen kan være med til at ændre verden.

Fortid, nutid og fremtid

Roman ”Rosarium” er en vildtvoksende eventyrlig slægtsroman om mennesker, planter, klimaforandringer og relationer. Den strækker sig fra slutningen af det 19. århundrede, til nutidens USA og videre ind i fremtiden. Det er en fortælling om at bære kimen til en livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

”Rosarium” er allerede solgt til flere lande, og desuden nomineret til årets DR romanpris.

Magisk realisme

Charlotte Weitze er en forfatter. Hun er især kendt for at skrive magisk realisme om mennesker i hverdagsagtige situationer, der møder noget som er en smule mere fantastisk end det normalt er muligt. Charlotte Weitze har også skrevet radioteater for DR, herunder “Tandfeen” fra 2003 og “Parken” fra 2006. Hun har desuden skrevet flere bøger og modtaget flere priser.

Det koster 30 kroner at høre foredraget, og billetter kan bestilles på Dragørbibliotekernes hjemmeside.

Seneste artikler

 

Fik du læst?