Lukket for det varme vand…

 

Det sker ofte, at jeg bliver flov over mine egne reaktioner. Som når jeg f.eks. dytter lidt for hysterisk, fordi den forankørende bil kører i sneglefart. Foran kan man end ikke se chaufføren i bilen, det er aldrig et godt tegn. Da bilen endelig bevæger sig fremad viser det sig, at bilen er fra Ungarn eller Tyskland, og så tror pokker, at chaufføren skal have ekstra tid til at orientere sig. Det skal jeg jo også, når jeg er bilist i udlandet, og ja – jeg er flov over mig selv og kunne tænke mig at give den pågældende en undskyldning.

Jeg skal m e g e t sent glemme en ældre mand, der engang sprang ud foran min bil og vinkede afværgende med hånden, da jeg skulle foretage et hurtigt – og ulovligt – højresving. Jeg dyttede af ham, og kaldte ham en gammel nar, lige inden, jeg kørte ind i en politikontrol for at snuppe bilister, der foretog et ulovligt højresving det pågældende sted.

Manden havde blot ville advare mig mod politikontrollen og mine efterfølgende undskyldninger faldt på stedet og prompte, mens en betjent udskrev en større bøde.

Jeg skældte lidt ud på en kvindelig cyklist en dag, fordi hun ringede som en besat, fordi jeg havde min bildør åben, da jeg skulle transportere et eller andet.

“Rolig nu”, sagde jeg i et bestemt tonefald”, “vi andre skal også være her…”

Cyklisten kiggede forbløffet på mig:

“Jeg ringede bare for at fortælle dig, at jeg kørte forbi, så du ikke skulle ramle ind i mig,…!”

Undskyldningen faldt prompte, mens mit ansigtsudtryk var ydmygt som en japansk officer efter et fejlslagent angreb under 2. verdenskrig.

Her til morgen var den gal igen: Vand sat over til kaffe, troede jeg,  og så et hurtigt brusebad: troede jeg, for der var lukket, ikke bare for det varme, men også det kolde vand.

Det var ikke godt, og jeg mærkede raseriet begyndte at skylle op i mig. Hvad f…, hvilken klovn havde lukket for vandet uden forvarsel?

Når man bor i en ejendom med flere lejligheder skal man naturligvis varskos, inden en VVS’er lukker for vandet. Man skal jo både i bad, lave kaffe, vaske op og meget andet.

Vand kan man ikke undvære.

Og så var det, jeg ærlig talt blev lidt flov igen: Hvem kan klage over manglende vand i nogle timer, mens andre må flygte under livsfare for bomber og kugler nogle få timers flyvning herfra?

At man i det hele taget lever et sted med fred og forholdsvis fordragelighed, varme i stuerne, lys i lamperne og vand i hanerne?

Ikke jeg.

Så mit raseri kom ikke i udbrud, selv om en formiddag uden vand, uventet, ærlig talt er sk..irriterende.

God weekend…

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?